Ország-világ

2021.03.12. 10:09

Hidvéghi: Jourová méltatlan arra, hogy az EB tagja legyen

– Magyarországon elvileg kéthetente meghal a sajtószabadság – jegyezte meg Hidvéghi Balázs. Arról is beszélt, hogy őrület, ami az EU-ban LMBTQ-ügyben folyik.

– Nehéz számontartani, hányadszor veszi elő a magyar sajtó helyzetét az Európai Parlament, mondta el Hidvéghi Balázs a Kossuth Rádióban – írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz EP-képviselője felidézte, hogy korábban az erről szóló vitában meg is jegyezte:

Magyarországon kéthetente meghal a sajtószabadság.

– Most már Szlovéniát is támadják a magyarok és a lengyelek mellett – árulta el Hidvéghi. – Azokat az országokat támadják, ahol jobboldali, bátor politizálás folyik – húzta alá.

Magyarország esetében a Klubrádió ügyét emlegették a vitában. – A frekvenciák kiosztását a törvények szabályozzák. A Klubrádió is elismerte, hogy nem tartották be a szabályokat – jegyezte meg a képviselő.

Hidvéghi Balázs szóba hozta a Heti TV ügyét is az ülésen. Mint ismert, Niedermüller Péter, a DK korábbi EP-képviselője megpróbálja ellehetetleníteni a zsidó tévé működését.

– Ez azért lehet, mert a Heti TV nem asszisztál a Jobbikkal való összeboruláshoz – magyarázta a fideszes politikus.

Nem csak az EP, hanem az Európai Bizottság is rendszeres felszólaló a témában – hangzott el a műsorban. – Mi a helyzet a nyugati sajtóban? – hívta fel a figyelmet Hidvéghi Balázs. Elmondása szerint német és francia képviselők meg is jegyezték a vitában, hogy náluk sem minden kerek a sajtóügyek terén.

– Jourová asszony méltatlan arra, hogy az EB tagja legyen

– jelentette ki ezen a ponton Hidvéghi. Szerinte az átláthatósági biztos csak visszamondja, amit Donáth Annáék telefonon leadnak neki, és következetesen politikai alapon támadja hazánkat és a lengyeleket.

– Nem fogjuk engedni, hogy brüsszeli bürokraták vagy szélsőbalos aktivisták mondják el nekünk, hogy mit tartsunk családnak

– húzta alá Hidvéghi Balázs. – A dolgok az unióban az őrület felé tartanak. Az Uniónak az EP szerint LMBTQI-szabadságzónának kell lennie, a fideszesek szerint

maradjon csak egyszerűen szabadságzóna, mert a homoszexuális propaganda erőltetése ellentétes az alapelvekkel.

– jegyezte meg.

– Mondvacsinált, hazug hisztériakeltésből áll ennek a politikai terméknek a felépítése – utalt Hidvéghi a különböző provokációkra. – Ezekben az ügyekben nem lehet engedni, észnél kell lenni, mert ez a nyomulás nálunk is nagyon erős – összegzett a fideszes politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában