Ország-világ

2021.01.17. 16:05

Az embereknél hagyott pénzek zavarják Gyurcsányékat

Anarchista módszerekkel indít gyűlöletkampányt a Demokratikus Koalíció Budapesten: a Gyurcsány-párti városvezetők bejelentéséből kiderül, hogy minden eszközt bevetve, minden fórumon a kormányt fogják hibáztatni a főváros és a kerületeknek az egyébként a pandémia folytán kisebb büdzséje miatt. Mindezt az önkormányzati infrastruktúrával kívánják megvalósítani, természetesen a „kivéreztetett” önkormányzatok pénzéből.

Gy. Németh Erzsébet, Karácsony DK-s helyettese és más Gyurcsány-párti polgármesterek a kormányt hibáztatják azért, mert a járvány során a magyar embereknél és vállalkozóknál hagyták a pénzt, ezzel is segítve a válsághelyzetben való boldogulásukat. A vasárnapi facebookos sajtótájékoztatón a Gyurcsány-párti főpolgármester-helyettes példaként említette az iparűzési adó felének a kis- és magánvállalkozásoknál hagyását, vagy a járványhelyzetben a zsúfolt közösségi közlekedést elkerülők parkolási díjának az elengedését. Gy. Németh és baloldali városvezető társai – László Imre, a XI., Niedermüller Péter, a VII., Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere, valamint az Óbudát vezető Kiss László és a Rákospalota élén álló Cserdiné Németh Angéla – közölték: minden lehetséges kommunikációs felületükön azt fogják hangoztatni, hogy a baloldali kerületek pénzügyi hiányáért a kormány a hibás. Vagyis önkormányzati pénzből működtetett helyi lapban, szórólapokon támadják a kabinetet, ahogy közintézményekre kitűzött molinókon is – ismerteti a Magyar Nemzet.

Ebből az akcióból is látható, hogy a Demokratikus Koalíció nem a járványkezeléssel foglalkozik, nem a városvezetési teendőket helyezi előtérbe, hanem már a 2022-es országgyűlési kampányt indították el az önkormányzati infrastruktúrát felhasználva. Óbuda például már médiacéget is váltott, és megkezdte új kiadványa felületén a kormánygyalázó tartalmak gyártását, mindezt a III. kerületi polgárok pénzéből – írja a lap.

Érdemes megjegyezni, hogy míg a baloldal az önkormányzatok kivéreztetéséről beszél, a fővárosi önkormányzat mégis súlyos tízmilliókat költött a főpolgármesteri kabinet tagjainak pulykapénzére, amiről még a balliberális Népszava és a Telex is beszámolt. További példaként említhető Niedermüller Péter újabb pénzszivattyúzó akciója, ugyanis újabb megbízást adott az ügyvédi tevékenységtől eltiltott, adócsalás miatt korábban elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának, ráadásul az eddiginél magasabb keretösszegért, ötvenmillió forintért – összegzi a portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában