Amerikai elnökválasztás

2020.12.05. 09:11

Soros-ügynökökből áll a Fehér Ház kommunikációs csapata

Megnevezte Joe Biden várható amerikai elnök, hogy kik lesznek a Fehér Ház kommunikációs csapatának tagjai. A tisztségviselők közül többen is Soros György amerikai tőzsdespekuláns által finanszírozott szervezetekből érkeznek.

Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik az 51. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferenciára (MSC) 2015. február 6-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Andreas Gebert

Joe Biden, várható amerikai elnök közleményben jelentette be, hogy kik lesznek a kommunikációs csapata tagjai. A listán hét név szerepel, mindannyian nők, közülük többen afroamerikaiak. A közlemény szerint a Fehér Ház kommunikációs igazgatója Kate Bedingfield lesz, az elnöki hivatal szóvivője pedig Jen Psaki. Ellentétben más posztokkal, a kommunikációs csapat tagjainak a névsorát a szenátusnak nem kell jóváhagynia írja a V4NA.

Ahogy más fontos pozíciókban a kommunikációs csapat tagjai között is feltűnnek Soros Györgyhöz köthető személyek.

Karine Jean-Pierre helyettes szóvivő (Principal deputy press secretary) lesz. Jean-Pierre Biden vezető tanácsadójaként és Kamala Harris kabinetfőnökeként dogozott a Biden-Harris kampányban és már az Obama-adminisztrációban is volt feladata. Továbbá a MoveOn.org nevű NGO-nál is tevékenykedett, mint közügyekért felelős főbiztos(chief public affairs officer).

A MoveOn.org a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) pénzügyi támogatását élvezi. Az adatok szerint a szervezet 2018-ban 50 ezer, 2016-ban pedig 25 ezer dollárt kapott.

Jean-Pierre korábban dicsérte a Demokrata párt elnökjelöltjeit, amiért bojkottálták a AIPAC-et (American-Israel Public Affairs Committee), amely egy Izrael-barát szervezet. Az egyik írásában Jean-Pierre kijelentette, hogy a demokraták jelöltjei „helyesen döntöttek”, és szerinte az AIPAC politikája és értékei „nem progresszívek”.

Pili Tobar a Fehér Ház kommunikációs igazgató-helyettese (Deputy White House communications director) lesz. Tobar korábban a bevándorláspárti America's Voice igazgató-helyetteseként tevékenykedett.

Az Americas Voice sem idegen Soros György alapítványának, az OSF honlapja szerint csak 2018-ban 575 ezer dollárt támogatást kaptak. Ezen kívül a Soros-családdal baráti viszonyt ápoló Chuck Schumer, az amerikai szenátus demokrata párti frakciójának vezetőjével is dolgozott.

Amerikai sajtóhírek szerint a Fehér Ház menedzsment és költségvetési irodájának (White House Office of Management and Budget, OMB)vezetőjének Biden Neera Tandent nevezi majd ki. Az OMB az elnöki hivatal szervezetei közül a legnagyobb. A Fehér Ház az OMB-n keresztül kezeli és felügyeli a szövetségi szintű szervezetek tevékenységeit. Feladata a magas rangú Fehér Házi tanácsadók szakszerű tájékoztatása többek között a szövetségi politika, a menedzsment, a törvényhozás, a jogszabályozás és a költségvetés területein. Az OMB több, mint 500 alkalmazottjának nagy része arra felügyel, hogy szövetségi programok megfeleljenek az elnöki irányelveknek.

Tanden sem idegen a Soros-hálózattól, ugyanis ő a Center for American Progress nevű szervezet elnöke. A szervezet már Barack Obamának is tanácsokat osztogatott. Az OSF honlapja szerint 2018-ban 340 ezer dollár támogatást kaptak.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik az 51. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferenciára (MSC) 2015. február 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában