nyereségvágyból szúrt

2020.12.04. 10:49

Élete végéig fegyházban marad a taxisra késsel támadó férfi

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így élete végéig fegyházban marad az a férfi, aki késsel egy taxisofőrre támadt 2018 tavaszán Budapesten – tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője pénteken az MTI-t.

Medveczky Gábor felidézte: a Fővárosi Főügyészség 2019 februárjában emelt vádat az elkövetéskor 32 éves férfi ellen, mert 2018 májusában a főváros XX. kerületében, fuvar közben összeszurkált egy taxisofőrt, hogy elvegye az értékeit. A sértettet nem érte halálos szúrás. Az elkövető elvitte a taxis húszezer forintját és a vérző sértettet gépkocsijában hátrahagyva menekült el. A vádlott korábban egy másik taxist is kirabolt.

A Fővárosi Törvényszék 2020 februárjában a vádlottat nyereségvágyból, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek és első fokon tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

A fellebbviteli főügyész közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla november 11-én az elsőfokú határozatot helybenhagyta, így jogerős, hogy az erőszakos, többszörös visszaeső férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában