Közel-Kelet

2020.11.22. 14:34

Legalább tizennégy fegyverest öltek meg Szíriában izraeli légicsapásokban

A csapásokat az Irakkal határos kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban hajtották végre szombaton este. Az áldozatok – irakiak és afgánok – Irán-párti milíciák tagjai voltak – közölte vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat.

A szíriai konfliktus 2011-es kirobbanása óta Izrael több száz légicsapást hajtott végre a szíriai kormányerők, illetve a Damaszkuszt támogató Irán és a libanoni Hezbollah szíriai állásai ellen. A zsidó államot már számos alkalommal megvádolták azzal, hogy légicsapásokat hajtott végre Deir-ez-Zór tartományban, de az OSDH értesüléseit a szíriai állami média vagy az izraeli hadsereg a legritkább esetekben kommentálja.

Deir-ez-Zór tartományban különösen aktívak a szíriai kormányt támogató külföldi – leginkább iraki és iráni – milíciák. Ugyanebben a tartományban közben jelen van egy kurd és arab fegyveresekből álló szövetség, amelyet a washingtoni vezetésű nemzetközi koalíció támogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában