Ország-világ

2020.09.06. 19:11

Szerzői engedély nélkül dalol a judapestező Bíró László

Dés László és Geszti Péter felháborítónak tartja, hogy a baloldal rasszista jelöltje kampánycélra használja szerzeményeiket.

Sem Dés László, sem Geszti Péter nem adott hozzájárulást a baloldal judapestező jelöltjének ahhoz, hogy a Mi vagyunk a Grund című dalt használja fel a kampányához – számol be a Mandiner.

Az elmúlt napokban kikerült egy jobbikos kampányvideó a szerencsi időközi országgyűlési választáson elinduló ellenzéki jelölt, a Budapestet Judapestnek, az izraeli turistákat „tetűcsúzdásoknak” nevező Bíró László közösségi oldalára, amelyben a Geszti Péter és Dés László közös Mi vagyunk a Grund című dala is szerepel.

A videó kapcsán a lap felkereste a szerzőket, akiknek a következő kérdéseket tették fel:

 • Bíró László kért-e szerzői hozzájárulást a dal kampánycélra történő felhasználásához?
 • Közéleti szereplőként mennyire tartják elfogadhatónak Bíró László korábban a zsidóságra tett kijelentéseit?
 • A szerzők válaszait az alábbiakban a Mandiner nyomán, változtatások nélkül közöljük:

  „Geszti Péterrel egyetértésben a válaszom: Bíró László nem kért engedélyt, és ha kért volna, akkor nem engedélyezzük! Az antiszemitizmust, a rasszizmust semennyire nem tartjuk elfogadhatónak! Üdvözlettel: Dés László”.

  „Dés Lászlóval egyetértésben a válaszaim: Bíró László nem kért engedélyt a dal felhasználásához. Sem közéleti szereplőként, sem magánemberként nem tartunk elfogadhatónak semmilyen rasszista kijelentést. Üdvözlettel: Geszti Péter”.

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában