Ország-világ

2020.09.05. 14:26

Gyurcsány Ferencről jelentetett meg brutális videót Rákay Philip (videó)

Az ismert producer, kommunikációs szakember annak apropóján szólalt meg, hogy a bukott miniszterelnök a kommunista diktatúrák hangján fenyegette meg Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendezőt, pusztán azért, mert törvényesen kinevezték a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének.

Rákay Philip a videóban arra a brutalitásra emlékeztet, amivel Gyurcsány rendőrei felléptek a békés tüntetők ellen 2006. október 23-án – írja az Origo.

„Gyurcsány Ferenc azt írta Facebook-oldalán, hogy amikor ők majd hatalomra kerülnek, akkor minden értelemben földönfutóvá teszik a magyar közélet valamennyi nemzeti érzelmű szereplőjét. Ez elfogadhatatlan! Tiltakozzunk Gyurcsány Ferenc fenyegetése ellen!” – fogalmaz Rákay a bejegyzésében.

Gyurcsány most Vidnyánszky Attilát fenyegette meg. Mindez egyfajta vezényszót jelentett a baloldal számára, volt olyan politikusuk, aki deportálással fenyegetőzött ezután, mások ukránozni kezdték a beregszászi magyar művészt. A Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt a héten pedig – a régi vezetés hathatós támogatásával – barikádszerűséget emelt néhány tucat diák, és csak azt a tanárt engedik be az épületbe, aki nekik tetszik. Kétségtelenül messzire vezetett Gyurcsány Ferenc vagyonelkobzásos fenyegetőzése – jegyzi meg az Origo cikke.

Közel három hete, Rákay Philip az Origón a fenyegetőzéssel kapcsolatban írt egy publicisztikát. A nagy visszhangot látva petíciót indított, amelyhez aztán 301 művész és közéleti személy csatlakozott, később ez országos tiltakozássá vált, és most már közel 40 ezren támogatják szerte az országból és a határokon túlról is.

A petíciót egyébként itt lehet aláírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában