Ország-világ

2020.06.27. 17:10

Menczer Tamás tételesen cáfolta a balliberális sajtó állításait a lélegeztetőgépekről

Közösségi oldalán vette végig a hazugságokat.

A hazugság-koalíció és lakájmédiája továbbra is támadja a vírus elleni védekezést, amely védekezés kizárólag a magyar emberek és a kormány összefogásának köszönhetően volt sikeres – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombat délután a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás ezt „HVG- és 444-cikkekre” reagálva írta, megjegyezve, „ezek a drága fiúk csak nem tudnak kibújni a bőrükből”, támadják a vírus elleni védekezést, most épp a lélegeztetőgépek beszerzését.

„Sőt, a hazugsággyáros, kamuvideós MSZP elöljárója, Harangozó Tamás vizsgálatot akar. Hiába, a baloldali történelmi örökség Harangozótól Karácsonyig megvan mindenkinél. Teljesítmény nulla, de vizsgálódni, azt szeretnének” – fogalmazott.

Az államtitkár a bejegyzésében hat állítást cáfolt. Elsőként azt írta, hazugság, hogy túlárazva vették volna a lélegeztetőgépeket. Rámutatott, épp egy világjárvány tombolt, mindenki ezeket a gépeket kereste, ilyenkor az ár felszökik. Pont ott és annyiért vették, ahol és amennyiért mindenki más – szögezte le.

Azt is hazugságnak nevezte, hogy sok lett volna a 10 ezer lélegeztetőgép. Ugyanis három hónappal ezelőtt senki sem tudta megmondani, hogy mostanra 20, vagy 8000-10 000 lélegeztetett lesz Magyarországon.

Arra a felvetésre, hogy nem kellett volna több mint 16 ezret rendelni, azt írta: „mi láttuk, milyen a kínai piac, ti pedig nem”.

Arra reagálva, hogy nem kell ennyi, ha van hazai gyártás is, az államtitkár megjegyezte: a hazai gyártást menet közben tudták elindítani, és a jövőre nézve jelent stratégiai erősítést.

Menczer Tamás kiemelte továbbá, majd kiderül, hogy el tudják-e adni a felesleget. Lehet, hogy ősszel nagyobb lesz a kereslet, mint tavasszal volt. „Ezt sem tudja senki” – jegyezte meg, hozzátéve: „inkább álljon valamennyi a raktárban, mint hogy legyen egy ember, akinek nem jut”.

„Hogy mit csinált számos nyugati ország, azt inkább hagyjuk” – írta az államtitkár. Látható, hogy ötletért nem hozzájuk kell menni – szögezte le.

„Fentieket még a kormánnyal nem feltétlen szimpatizáló Ceglédi Zoltán politológus is elismeri, jár neki a köszönet a józan szóért” – írta a KKM államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában