Járvány

2020.05.20. 13:56

Elmaradnak az érettségi vizsgák Üzbegisztánban

Üzbegisztánban nem tartják meg az érettségi vizsgákat a koronavírus-járvány miatt – közölte Serzod Sermatov üzbég oktatásügyi miniszter szerdán Telegram-oldalán.

A tárcavezető ajánlása szerint az iskoláknak az utóbbi három negyedév osztályzatait alapul véve kell kiállítaniuk a bizonyítványokat. A minisztérium korábbi közlése szerint idén elektronikus formában vehetik át bizonyítványaikat a diákok. Az oklevelek eredetijét az iskolákban fogják őrizni, s a tanulók csak a karanténszabályok feloldását követően vehetik kézhez az iskolai végzettségüket igazoló, papíralapú iratokat.

A 32 milliós lakosú Üzbegisztánban eddig 2855 az igazolt fertőzöttek és 13 a kór halálos áldozatainak száma, 2338-an pedig meggyógyultak.

A szomszédos, Kínával határos, mintegy hatmillió lakosú Kirgizisztánban az utóbbi 24 órában 27-tel 1270-re emelkedett a fertőzöttek száma. Nurbolot Uszenbajev egészségügyi miniszterhelyettes közlése szerint az új eseteket Biskekben, illetve Narin, Csujszk, Iszik-köl és Os megyékben regisztrálták. Mint mondta, fertőzötteket eddig Üzbegisztán hét megyéjéből hatban azonosítottak, egyedül az északi Talasz megyéből nem jelentettek eseteket. A miniszterhelyettes hozzátette: 346-an vannak kórházi kezelésen, 12 páciens intenzív osztályon fekszik. Eddig 14 beteg elhunyt, és 910-en gyógyultak meg.

Május 11-én feloldották a szükségállapotot, ugyanakkor a nehéz járványügyi helyzettel küzdő Biskek, Dzsalalabad és Os városokban, illetve Narin megye at-Basin kerületében karantént rendeltek el.

A kilencmillió lakosú, ugyancsak közép-ázsiai Tádzsikisztánban eddig 1936 az azonosított fertőzöttek és 41 az elhunytak száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában