Járvány

2020.05.13. 14:52

A kormány az összes fővárosi polgármester véleményét kéri

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője levelet küldött Karácsony Gergelynek és a budapesti polgármestereknek.

Budapest, 2020. prilis 23. A kormany.hu ltal kzreadott kpen Gulys Gergely Miniszterelnksget vezet miniszter online sajttjkoztatt tart "Kormnyinf - Mit, mirt tesz a kormny?" cmmel 2020. prilis 23-n. A miniszter kzlte, mjus 3-ig hatlyban maradnak a koronavrus-jrvny miatt elrendelt, jelenlegi korltoz szablyok. MTI/Botr Gergely/kormany.hu

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

A kormány az összes fővárosi polgármester véleményét kéri az újraindításról Kikéri az összes budapesti polgármester véleményét a kormány a város újraindításáról – ez derül ki abból a levélből, amelyet Gulyás Gergely küldött el Karácsony Gergelynek és a kerületi polgármestereknek.

Az Origo információi szerint a levélben a következő áll:

Tisztelt Polgármester Asszony!

Tisztelt Polgármester Úr!

Ön előtt is ismert, hogy az országos adatok alapján Budapesten és Pest megyében van a legtöbb koronavírussal fertőzött beteg. A mai napon sajnos háromszáznegyven elhunytról és ezernyolcvankilenc aktív fertőzöttről beszélhetünk a fővárosban és Pest megyében. A fertőzöttek száma – az elmúlt napok adatai alapján – ugyanakkor csökken, ennek ellenére Budapest továbbra is kiemelkedik fertőzöttség terén. A fővárosban jelenleg is érvényben vannak azok a kijárási korlátozások, amelyeket március végén vezettünk be. Mielőtt a kormány döntést hoz arról, hogy Budapesten milyen szabályok érvényesüljenek a következő hetekben, szeretnénk megismerni az Ön véleményét is. Kérem, hogy lehetőség szerint holnap délután 15 óráig szíveskedjen tájékoztatni arról, hogy időszerűnek látja-e Budapesten a kijárási korlátozások feloldását és a fővárosi élet fokozatos újraindítását vagy még nem?

Szíves együttműködését megköszönve,

Budapest, 2020. május 13.

Fotó: Origo

Borítókép: A kormany.hu által közreadott képen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatót tart „Kormányinfó – Mit, miért tesz a kormány?” címmel 2020. április 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában