bevált

2020.01.13. 21:22

Egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint a német családpolitikával szemben „mi nem elvi vitákat folytatunk, hanem cselekszünk”.

Egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt – mondta Novák Katalin a közmédiának hétfőn Berlinben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vezető német politikusokkal tárgyalt és részt vett A munkavállalás és a család összeegyeztethetősége mint a gazdaság és a politika közös feladata című tanácskozáson, amelyet a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének (DIHK) közreműködésével szerveztek.

Nyilatkozatában kiemelte:

a Németországot jellemző családpolitikával szemben „mi nem elvi vitákat folytatunk, hanem cselekszünk”, és erősödik az érdeklődés ennek a politikának a gyakorlata iránt.

„Azonban a kormányzat mellett számos további szereplő hozzájárulása is szükséges a családbarát politikához. Köztük vannak a gazdasági szereplők is, és azt látjuk, hogy a gazdasági együttműködés Magyarország és Németország között remek” – mondta az államtitkár.

„Magyarország vonzó a német tőkének, vonzó a piaci környezet, a munkaerő és az a sok lehetőség, amelyet egy német vállalat Magyarországon talál. Igen eredményesek is a német cégek magyarországi beruházásai, és azt szeretnénk, ha ezt az együttműködést minél erősebb politikai szövetség is támogatná”

– fogalmazott Novák Katalin.

A Fidesz alelnöke rámutatott, hogy pártja úgynevezett strukturált párbeszédet folytat a nagyobbik német kormányzati erővel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével.

Ez az konzultációs forma azt szolgálja, hogy „nemcsak a gazdasági területen, hanem az élet minden területén egyeztessük álláspontunkat, és minél erősebb együttműködésre törekedjünk”.

„Az a célunk, hogy a Fidesz-KDNP és a német jobbközép kormánypártok között legyen egy jó együttműködés, ismerjük egymás döntéseinek hátterét, és elősegítsük a kölcsönös megértést, mi a németeknek, és a németek is nekünk” – fejtette ki Novák Katalin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában