tiltott adatbázis

2019.09.11. 20:14

Házkutatást tartott a rendőrség az ellenzéki választási csalás miatt

A Budapest VIII. kerületének polgármesterségéért induló Pikó András stábja ellen tegnap indult nyomozás választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés miatt.

A rendőrség szerda késő délután házkutatást tartott Pikó András ellenzéki polgármesterjelölt kampánystábjánál a VIII. kerületben – értesült az Origo. A portál a Magyar Nemzetre hétfői cikkét idézve azt írta, a józsefvárosi ellenzék ajánlóíveket érintő adatkezelésével kapcsolatban választás rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt nyomozás indult ismeretlen tettes ellen. A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumok és fotók is arra utalnak, hogy tiltott választói adatbázist épít és használ a Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt vezette ellenzék kampánycsapata Budapesten.

A rendőrség az Origo információit megerősítve azt közölte: „A Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján 2019. szeptember 10-én választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ennek a folyamatban lévő nyomozásnak a keretében a rendőrök a mai napon, 2019. szeptember 11-én 17 óra utáni időben egy VIII. kerületi Baross utcai irodában megjelentek, mert ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé. A kutatás válaszadásunk idején is tart.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában