augusztus 31-ig tart

2019.08.16. 09:02

Minden eddiginél vonzóbb idén a nyári diákmunkaprogram

A nagy érdeklődés miatt a Pénzügyminisztérium 400 millió forinttal kibővítette a program keretösszegét.

A Magyar Nemzet pénteki számában olvasható cikkben Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte: már átlépte a 30 ezer főt az államilag finanszírozott diákmunkaprogramban résztvevők száma. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a minisztérium 400 millió forinttal kiegészítette a program keretösszegét, a fiatalok kereseti lehetőségének bővítéséhez így immár mintegy 4 milliárd forinttal járul hozzá az állam.

A program augusztus 31-ig tart, az államtitkár a dolgozni vágyó fiatalok létszámának további emelkedésére számít addig.

Bodó Sándor elmondta, hogy a keretösszegből a legtöbb, mintegy 27 ezer diáknak a nyári hónapokban az önkormányzatok adtak munkát. Az önkormányzatoknál a fiatalok keresetét teljes mértékben az állam állja, beleértve a szociális hozzájárulási adót is.

Az államtitkár arról is beszélt a lapnak, hogy a turizmus és a vendéglátás területein 2900-an, míg a mezőgazdasági vállalkozásoknál 470-en helyezkedtek el. Esetükben a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó összegének 75 százalékát kaphatják meg a munkáltatók, így csupán a fennmaradó bérköltséget és a járulékokat kell megfizetniük a diákmunkások után.

Bodó Sándor megjegyezte, hogy a legtöbb diák Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében vesz részt a programban, amely „érdemben segíti a munkaerő-kereslet kielégítését ezekben a térségekben”.

Az államtitkár szerint óriási lehetőséget jelent a program mind a fiataloknak, mind a támogatásban részesülő településeknek, vállalkozásoknak.

Borítókép: A jövő évi gabonatermés megalapozására, a vetőmag genetikai tisztaságának megőrzésére diákok idegenelik az Agrárgazdaság Kft. búza vetőmag ültetvényeit Kismacs határában. A társaság a 400 hektáros területen 70 diáknak ad nyári munkalehetőséget, ahol elsősorban hazai, martonvásári és szegedi nemesítésű búza vetőmagot állít elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában