Szicília

2018.12.29. 08:44

Szükségállapotot hirdettek az Etna miatt az olaszok

Már legkevesebb 400 ember hajléktalanná vált amiatt, hogy a vulkán kitörése karácsony este óta heves földmozgásokkal jár.

Residents gather outside a damaged building and shop in Zafferana Etnea near Catania on December 26, 2018, after a 4.8-magnitude earthquake hit the area around Europe's most active volcano Mount Etna. - The quake was the strongest in the region after Mount Etna erupted on December 24, 2018. It injured four people, damaged old buildings and forced the closure of part of a highway running along the sea, Italian civil protection authorities said. (Photo by Giovanni ISOLINO / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Giovanni Isolino

Az olasz kormány 10 millió euró gyorssegélyt ítélt meg az érintett területnek, a szükségállapot kihirdetése pedig lehetővé teszi, hogy a hatóságok mellőzzék a bürokratikus előírások betartását, és így gyorsabban segíthessenek a rászorulóknak.

Az olasz polgári védelem jelenleg 406 ember ideiglenes szállásáról és étkeztetéséről gondoskodik az Etna környékén.

A több mint 3300 méter magas hegy az egyik legaktívabb vulkán a világon.

Borítóképünkön a földrengések során megrongálódott épület látható a Catania közelében lévő Zafferana településen 2018. december 26-án

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában