5,1-es

2018.10.09. 06:14

Ismét földrengés rázta meg az indonéziai Celebeszt

Alig pár hete egy földrengés már 1900 halottat hagyott maga után.

A woman clears debris from her house in Palu, Indonesia's Central Sulawesi on October 8, 2018, following the September 28 earthquake and tsunami. Nearly 2000 bodies have been recovered from Palu since an earthquake and tsunami struck the Indonesian city, an official said on October 8, warning the number would rise with thousands still missing. / AFP PHOTO / MOHD RASFAN

Újabb földrengés rázta meg az indonéziai Celebesz szigetet (Sulawesi) kedden, a földmozgás 5,1-es erősségű volt, Palu várostól mintegy 13 kilométerre keletre, 10 kilométeres mélységben keletkezett – közölte az amerikai földtani intézet (USGS).

Egyelőre nem érkeztek jelentések károkról vagy sérültekről, cunamiriasztást sem adtak ki, de a földmozgás pánikot váltott ki a lakosság körében.

Celebeszt szeptember 28-án rázta meg egy 7,5-es földrengés, melynek következtében több mint 1900 ember meghalt és ezrek tűntek el. A földrengésben megsemmisült házak számát mintegy 66 ezerre becsülik, és több mint 74 ezer ember vált földönfutóvá.

A helyi segélyszervezetek, közte a vöröskereszt adatai szerint mintegy 1800 embert kezelnek kórházakban különböző mértékű sérülésekkel.

Az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) értesülései szerint csaknem 200 ezer embernek, közöttük sok gyereknek van szüksége sürgős segítségre.

Borítókép: Az előző földrengés nyomai / MOHD RASFAN / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában