veszélyes vizek

2018.10.29. 18:25

Elraboltak több embert a kalózok Nigéria partjainál

A tengeri rablók helyi idő szerint szombat reggel csaptak le a nigériai Onne kikötőjébe tartó Pomerania Sky-ra. A hajót üzemeltető vállat szerint a legénység további kilenc tagja sértetlenül a fedélzeten maradhatott.

Kalózok tizenegy főt, köztük nyolc lengyel állampolgárt hurcoltak el az MV Pomerania Sky nevű konténerhajó legénységének tagjai közül Nigéria partjai előtt – közölte az MTI a hajót üzemeltető Midocean nevű vállalatra és a lengyel hírügynökségre hivatkozva.

A Midocean hangsúlyozta: elsődleges fontossággal bír a legénység foglyul ejtett tagjainak mielőbbi szabadon engedése, és e célból szorosan együttműködnek partnereikkel és a helyi hatóságokkal. Hozzáfűzte: az érintettek családtagjait folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről.

A vállalat tájékoztatása szerint a Pomerania Sky időközben biztonságos vizekre ért.

A nigériai rendőrség és haditengerészet ugyanakkor egyelőre nem reagált a megkeresésekre.

A Midocean nem közölte az elhurcoltak állampolgárságát, azonban a PAP lengyel hírügynökség Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterre hivatkozva közölte: nyolcan közülük lengyel állampolgárok. Három társuk nemzetisége viszont továbbra sem ismeretes.

A szomáliai kalózok főbb csoportjainak felszámolását követően a tengeri bűnözés súlypontja a Guineai-öböl térségére helyeződött át Afrikában. Az idei év kezdete óta több mint száz incidenst regisztráltak. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiket általában nem ölnek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában