ámokfutó

2018.09.20. 23:46

Lövöldözés volt Marylandben

A hatóságok először három halottról beszéltek, bár már akkor hangsúlyozták, hogy ez a szám még változhat.

Aberdeen, 2018. szeptember 20. A helyszínt biztosító rendõrök egy ipari park felé vezetõ útat zárnak le, ahol egy fegyveres lövöldözött a Maryland állambeli Aberdeenben 2018. szeptember 20-án. A támadó több mbert meglõtt. (MTI/EPA/Scott Serio)

Fotó: SCOTT SERIO

Lövöldözés volt helyi idő szerint csütörtök reggel Marylandben. A lövöldözőt őrizetbe vették – írja az AP hírügynökség alapján az Origo.

A hatóságok először három halottról beszéltek, bár már akkor hangsúlyozták, hogy ez a szám még változhat. Egyelőre senkit se neveznek meg a halottak közül. Jeffrey Gahler Harford megyei seriff egy korai sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a gyanúsítottat elfogták, ő jelenleg kritikus állapotban van. Később a rendőrség Twitter-oldalán közölte, hogy

hét ember sérült meg, és négyen, köztük a lövöldöző meghalt.

A CBS News információi szerint

a gyanúsított egy nő.

A lövöldözés Maryland Rite Aid elosztóközpontjában történt. A lövöldözésről mindössze annyit lehet tudni, hogy helyi idő szerint reggel 9:06 perckor érkezett a bejelentés a rendőrségre, és a rendőrök 5 percen belül a helyszínen voltak. Úgy tűnk, hogy csak egy fegyvert használtak a lövöldözésnél.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy több rendőrautót és mentőautót is láttak a helyszínen.

Colleen Hendrickson egy helyi lakos, aki a közelben él és dolgozik. Éppen a buszhoz indult, amikor figyelmeztették rá, hogy a közelben lövöldözés van.

Itt leginkább raktárépületek vannak. Ez általában csak egy igazán álmos hely

- nyilatkozta a lapnak a nő.

Harford megyei ügyész azt mondta, sajnálatos módon túl gyakran fordulnak elő az ilyen esetek, és nem csak Marylandben, hanem az egész Egyesült Államokban.

Borítókép: A helyszínt biztosító rendőrök egy ipari park felé vezető útat zárnak le, ahol egy fegyveres lövöldözött a Maryland állambeli Aberdeenben 2018. szeptember 20-án. A támadó több mbert meglőtt. (MTI/EPA/Scott Serio)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában