Bajor cégek

2018.03.05. 16:26

Szijjártó Péter: munkahelyeket jelent Magyarország biztonságos státusza

A miniszter rámutatott, világszerte hatalmas a verseny a nagy nemzetközi vállalatok munkahelyteremtő beruházásaiért, és a biztonság az egyik legfontosabb szempont a beruházások helyszínének kiválasztásában.

Máshova viszik a külföldi befektetők a jó fizetést és megélhetést kínáló munkahelyeket, ha Magyarország nem marad meg Európa legbiztonságosabb országának – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon az MTI-nek hétfőn müncheni tárgyalásai szünetében.

A miniszter rámutatott, világszerte hatalmas a verseny a nagy nemzetközi vállalatok, köztük a bajor cégek munkahelyteremtő beruházásaiért, és a biztonság az egyik legfontosabb szempont a beruházások helyszínének kiválasztásában.

Éppen ezért gondoskodni kell arról, hogy továbbra is Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa.

„Ha nem védjük meg a határokat, akkor ezek a vállalatok nem Magyarországon hoznak létre jó fizetést és stabil megélhetést biztosító munkahelyeket”

- jegyezte meg Szijjártó Péter.

Hozzátette, „a határvédelem és a biztonság megőrzése alapvető és elengedhetetlen feltétele annak, hogy a külföldi nagyvállalatok a jövőben is Magyarországra hozzák beruházásaikat”.

Németország Magyarország első számú gazdasági partnere, és a német tartományok között Bajorország az első.

A kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly újabb 9 százalékkal növekedett, így elérte a 13 milliárd eurót, és ezen belül a Bajorországba irányuló magyar export értéke 9 milliárd euró volt – mondta Szijjártó Péter, rámutatva arra, hogy a magyar gazdaság 4 százalékot meghaladó mértékű növekedésében meghatározó szerepe van a bajor cégeknek.

Magyarországon már 116 bajor nagyvállalat tevékenykedik, és 5 milliárd euró értékben hajtottak végre beruházásokat. Így több mint 40 ezer magyar embernek adnak munkát.

A további fejlődés csak a biztonság megőrzésével lehetséges. „Ha a biztonságunk elvész, elvesznek a magyar munkahelyek is” – húzta alá a külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a bajor fővárosban tárgyalt a BMW, a Siemens, a Knorr Bremse és a Güntner-csoport vezetőivel, megbeszélést folytat Ilse Aigner tartományi gazdasági miniszterrel és találkozik Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnökkel, a tartományt kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) tiszteletbeli elnökével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában