bűnügy

2018.03.07. 10:46

Rátámadt az őrökre és rabtársaira egy férfi

Vádat emeltek ellene.

Egy előzetes letartóztatását töltő 19 éves férfi háromszor támadt börtönőrökre és két fogvatartottat is bántalmazott a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben, vádat emeltek ellene – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi még 2015-ben a börtön fürdőjében egy társával együtt – előzetes szóváltást követően – többször ököllel megütött egy másik fogvatartottat, majd az ütések miatt földre került sértettet több alkalommal megrúgták. Egy hónappal később a zárkatársával kezdett verekedni, őt is ököllel ütötte a fején és a testén.

Az őrök felszólították, hogy hagyja abba a bántalmazást és nyújtsa ki a kezét a zárkából a bilincseléshez, de a férfi nem engedelmeskedett; az őrök végül kikísérték a zárkából, de továbbra is erőszakos és agresszív volt, folyamatosan szidalmazta és fenyegette az őröket, valamint rugdosni próbálta őket. Az egyik törzsőrmestert a lépcsőház falának lökte, míg egy másik őrnek megrúgta a karját.

A fenti eset után még két másik alkalommal támadott meg őröket az intézetben: egyiküket kísérés közben ütötte meg ököllel a fején, a másikat pedig a fürdőhelyiségben szintén arcon ütötte.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyben három rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint három rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A 19 éves férfival – és fiatalkorú testvérével – szemben a Fővárosi Főügyészség pár hónappal ezelőtt szintén börtönőrök sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. Az ügyészség indítványozta a fenti ügyek egyesítését, amely indítványnak a bíróság helyt adott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában