felháborító

2018.03.24. 20:10

Őrjöngő migránsnő dobatott ki a bécsi kórházból egy apát

A szülők szklerózis multiplexben szenvedő lányukkal szerettek volna lenni.

Az iszlám irányába történő feltétel nélküli behódolás és az ebből fakadó megfelelési kényszer már Ausztriát is elérte.

Chiara Salfenauert, egy 23 éves osztrák lányt, aki egy nagyon súlyos betegségben – szklerózis multiplexben – szenved, beutalták a bécsi Donaustadt kerület közkórházába. A kezelés mellékhatásai veszélyesek lehetnek, ezért az apja, Robert Salfenauer bement a kórházba, hogy minél több időt tölthessen együtt beteg gyerekével – írja az origo.hu.

A bécsi kórház épülete, ahonnan kitessékelték az édesapát.
Forrás: AFP PHOTO | Fotós: Helmut Fohringer

 

Csakhogy Chiara ágya mellett feküdt egy tetőtől talpig beöltözött, nikábot viselő muszlim nő. Amikor a migráns meglátta az osztrák férfit, dührohamot kapott, sikoltozni kezdett, és azt követelte, hogy távosítsák el a kórteremből.

A muszlim nő egy paravánnal már el volt választva a többi betegtől, de ő ezt nem találta elégségesnek.

Az erőszakos migráns hisztijének eleget tett a kórház vezetése, és az osztrák férfit végül kitették a kórteremből.

Robert Salfenauer az incidens után megkereste a Kronen Zeitung munkatársait, és interjút adott a lapnak. Szerinte a kórház a politikai korrektség nevében megsértette az osztrák törvényeket is, amelyek kimondják, hogy állami intézményekben nem szabad nikábot, vagyis mindent eltakaró ruhát viselni.

A kórház az ügy nyomán belső vizsgálatot rendelt el, és nem meglepő módon, szerintük nem sértették meg a hatályos jogszabályt.

A Salfenauer család ügyvédje azonban más véleményen van. Szerinte törvénysértés történt, és egy radikális kisebbség nem követelheti meg, hogy mindenki hozzájuk alkalmazkodjon.

Borítókép: Robert Salfenauer, az apa

Forrás: krone.tv

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában