merénylet

2018.01.27. 18:35

Már csaknem 100 áldozata van a kabuli robbantásnak

A rengeteg halott mellett több mint másfél száz sebesültje van annak a robbantásos támadásnak, amelyet szombaton követtek el az afgán fővárosban, Kabulban a tálib felkelők.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint eddig 95-en vesztették életüket a robbantás miatt, de félő, hogy a halottak száma tovább emelkedik, mert a kórházakban ápolt sérültek közül többnek válságos az állapota.  A sebesültek száma 158.

Az öngyilkos merénylet helyszíne Kabulban a támadás után. Forrás: MTI / EPA / Hedajatullah Amid

A beszámolók szerint mentőautóba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, amikor a jármű a belügyminisztérium korábbi épületénél egy ellenőrző ponthoz érkezett. A robbanás több száz méterre lévő épületekben is érezhető volt. A negyedben afgán kormányhivatalok, külföldi diplomáciai képviseletek is vannak.

A merénylet elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek egyik szóvivőjükön keresztül.

Az öngyilkos merénylet egyik sebesültjét viszi hátán egy férfi Kabulban. Forrás: MTI / EPA / Dzsavad Dzsalali

Egy héttel ezelőtt fegyveresek egy csoportja megtámadta a fővárosban lévő Intercontinental szállodát. Abban a terrortettben 43-an haltak meg. Annak a merényletnek az elkövetőiként is afganisztáni tálibok jelentkeztek.

Borítóképünkön mentősök az öngyilkos merénylet egyik sebesültjét viszik kórházba Kabulban.

Forrás: MTI / EPA / Dzsavad Dzsalali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában