terrorizmus

2017.10.08. 20:44

Őrizetbe vették a marseille-i késes merénylő testvérét

A 30 éves Ahmed Hanadzsi egy héttel ezelőtt a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál késelt meg két nőt „Allah akbar!” kiáltással. A férfit járőröző katonák lelőtték.

Az olasz terrorizmusellenes nyomozó-igazgatóság (Digos) őrizetbe vette Ahmed Hanadzsinak, az október elsején Marseille-ben késeléses merényletet elkövetett tunéziai férfinak az egyik fivérét Ferrara városában – közölték az olasz hatóságok vasárnap.

Anis Hanadzsi ellen a francia hatóságok a merénylet után nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az Emilia-Romagna tartománybeli Ferrarában szombaton történt hatósági akcióról a Digos semmilyen információt nem bocsátott ki. Olasz sajtóértesülések szerint a férfi a testvére által Marseille-ben elkövetett merénylet után hagyta el Tunéziát, hajóval átkelt Szicíliába, majd innen eljutott Ferraráig.

Ahmed Hanadzsi másik két fivérét, Emma és Anouar Hanadzsit Tunéziában vették őrizetbe. Ezt a tunéziai hatóságok közölték, de olasz sajtókommentárok szerint az a bejelentés nem vehető biztosra.

A 30 éves Ahmed Hanadzsi egy héttel ezelőtt a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál késelt meg két nőt „Allah akbar!” kiáltással. A férfit járőröző katonák lelőtték. Mint kiderült, Ahmed Hanadzsi 2008 és 2014 között a közép-olaszországi Aprilia városában egy olasz nővel élt házasságban. Utoljára késő tavasszal járt Apriliában. Az olasz hatóságok kezdetben Anouar Hanadzsit keresték, mivel úgy értesültek, hogy Apriliában vagy Róma térségében tartózkodik.

Az olasz hatóságok Ahmed Hanadzsi olasz exfelesége ellen is vizsgálatot indítottak terrorizmus pártolása címén. A nő jelenleg volt férje tunéziai szülővárosában él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában