Ország-világ

2021.03.05. 06:51

12 milliárd forintból épül új Nemzeti Biztonsági Laboratórium hazánkban

A csúcstechnológiával felszerelt laboratórium nemzetközi szinten is kulcsszereplő lesz a veszélyes kórokozók, így a koronavírus, a madárinfluenza vírus vagy éppen a krími-kongói vérzéses láz vírus elleni új vakcinák vizsgálatában, immunológiai kutatásokban és a kórlefolyás tanulmányozásában.

Kásler Miklós egészségügyi miniszter a közösségi oldalán kifejtette, a koronavírus-járvány okán felértékelődött a járványügyi biztonság szerepe a világban, ezért

a Nemzeti Népegészségügyi Központ, hazánkban és Közép-Európában is egyedülálló laboratóriuma biztosítja majd a legkorszerűbb körülményeket és infrastrukturális feltételeket a veszélyes kórokozók diagnosztikája, illetve kutatása terén.

A most épülő új komplexum amellett, hogy Magyarország járványügyi biztonságának megőrzését és fejlesztését szolgálja, garantálja a gyors reagálás lehetőségét a veszélyhelyzetek és rendkívüli események esetén is – hangsúlyozta Kásler Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában