választás

2019.10.15. 19:50

Összegyűjtöttük, Nógrádban milyen testületek segítik a városi polgármestereket

Salgótarjánban a képviselők többsége ellenzéki, Pásztón csak kormánypártiakat választottak. Körbenéztünk a nógrádi városokban.

Palchuber Kinga

Forrás: NMH

Salgótarján lakossága Fekete Zsoltnak szavazott bizalmat, aki nyolc szervezet jelöltjeként indult. A polgármesternek és a 9 mellette álló képviselőnek (Molnár Károly, Pataki Csaba, Gyurkó József, dr. Huszár Máté, dr. Dániel Zoltán, Harmos László, Homoga László, Dudás Nándor, Czene Gyula) markáns többsége lett a 15 tagú közgyűlésben a Fidesz-KDNP ötfős frakciójával (Turcsány László, Tolnai Sándor, Szabó Csaba, Fenyvesi Gábor, Gyurkóné Kovács Krisztina) szemben.

Balassagyarmaton a kormánypárti Csach Gábort választották meg. Itt a testület hat Fidesz-KDNP-s (Huszár Péter, Bárányné dr. Balázs Mária, dr. Szabó Géza, Münzberg Gusztáv, Reznicsek Ferencné, Frankó Viktória) és öt, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesületet erősítő (Lombos István Pál, Hajnal Sándor Mátyás, Győri János, Gyenes Szilárd, Szedlák Sándor) személyből állt össze.

Bátonyterenyén a Fidesz-KDNP színeiben induló Nagy-Majdon József győzött. A nyolc egyénileg megszavazott képviselő (Sulyok Tibor, Molnár Ferenc, Tarjáni László, Gagyi Róbert, Letovai Zoltán Tamás, Gembiczki Ferenc, Bognár Ferenc, Király Attila) is kormánypárti lett. A Jobbik, a DK, a Momentum, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását élvező Berki Jánosné és Cseresznyés István, valamint Várszegi István, a Munkáspárt, az Európai Baloldal és a Bátonyterenyei Polgárokért Egyesület jelöltje kompenzációs listáról került a testületbe.

Pásztón Farkas Attila a polgármester, a képviselő-testület (Bodrogi István, dr. Halász István, dr. Kanyó Roland, Káposzta Csaba, Szabó Ádám, Takácsné Salamon Katalin Judit, Veres Róbert, Zeke Tamás) valamennyi tagja a Fidesz-KDNP jelöltje volt.

Szécsényben a függetlenként induló Stayer László nyert. Döntéseit három független (Bartusné dr. Sebestyén Erzsébet, Borda Tamás, Garamvölgyi Andrea), négy kormánypárti (Filkor Lajos, dr. Havasi Zoltán, Kanyó Gábor, Vizi Zoltán) és egy, a Tegyünk a szécsényiekért! Egyesület támogatását élvező (dr. Serfőzőné dr. Fábián Erzsébet) jelölttel vitathatja meg.

Rétságon a független Mezőfi Zoltánnak szavaztak bizalmat. A testületet négy kormánypárti (Bakó Mónika, Bencsok Péter, Hegedűs Ferenc, Varga Dávid) és két független (Jávorka János, dr. Szájbely Ernő) képviselő erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!