Salgótarján

2017.11.20. 19:55

Zenés-táncos fellépés üzent a biztonságért

Milyen érzés, ha kiközösítenek minket, vagy hogyan hat a lelkünkre, ha családon belüli, iskolai erőszak áldozatai leszünk? Több más téma mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok az általános iskolás felső tagozatosok és középiskolás fiatalok, akik megtekintették az Üzenet Táncszínház Üzenet a biztonságért címet viselő táncprodukcióját a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ színháztermében.

S. Csuka Enikő

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága által szervezett, a Gyermekek Jogainak Hete keretében megvalósult rendezvényen a tánc nyelvén szóltak a fellépők a fiatalokhoz, a számukra fontos témákról. Az országos roadshow helyi állomásán szó esett a kirekesztésről, a diszkóbalesetről, a családon belüli erőszak problémaköréről és a drog-fogyasztás veszélyeiről, valamint arról, hogy ezeket hogyan lehet megelőzni s kezelni. A szolnoki New Step Fitnesz és Táncstúdió tizenkét-tizenhat éves táncos leányainak produkciói között szakemberek léptek a közönség elé, és adtak tájékoztatást a hallgatóságnak a táncban is előadott témákról.

Fotók: Niederland Dávid

– Komoly társadalmi problémákra kívánjuk felhívni a fiatalok figyelmét. Ez a korosztály már gyakran közlekedik motorkerékpárral, személyautóval, számukra különösen fontosak azok a bűn- és baleset-megelőzési tanácsok, amelyeket ezúttal a szokásostól eltérő módon juttatunk el hozzájuk – mondta lapunknak Tamás-Kovács Andrea címzetes rendőr őrnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály kiemelt főelőadója.

Medve Judit alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője hozzátette: a zene és a tánc közvetítő szerepet tölt be, a célközönség esetében pedig kifejezetten fontos, hogy ilyen produkciókon keresztül is rámutassunk arra milyen kockázattal jár, illetve hogyan kerülhető el például a drogozás, vagy akár az agresszív viselkedés is.

 

Veszélyek leselkednek a diákokra

Az „Üzenet a biztonságért” táncprodukciónak hazánk valamennyi pontján nagy sikere volt eddig. Szeivald Andrea, a táncstúdió elnöke lapunk kérdésére elmondta, hogy az országos roadshow részeként, tíz előadás után érkeztek Salgótarjánba. A Sánta Renáta vezető edző, koreográfus által irányított csapatban huszonhárom szolnoki kislány lép fel. Már egy éve járják az országot és különböző táncprodukciókkal kívánják felhívni a fiatalok figyelmét a fiatalokra leselkedő, különböző veszélyekre. Hozzátette: rendkívül jók a visszajelzések, a gyerekek együtt örülnek a sikeres fellépéseknek és annak, hogy segíthetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában