Balassagyarmat

2018.02.17. 13:59

Városi díjat kapott Jakus Juli

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központban járva rendszeresen találkozhatunk Jakus Julianna művelődésszervezővel, aki nemrégiben vehette át a „Balassagyarmatért” kitüntetést.

H. H.

A városban csak „Juli” becenevén közismert hölgy több mint három évtizede dolgozik már az intézményben. Különösen a legkisebb korosztály, a gyermekek számára igyekszik tartalmas és szórakoztató programkínálatot összeállítani.

Találkozási alkalmakat biztosít nekik a különböző tudományos és művészeti szakterületek kép­viselőivel, a feltörekvő nemzedékkel megismertetve a népi kismesterségek világát, a magyar vidékek, benne kiemelten a palócok hagyományőrzését, kulturális értékeit.

Szervez kézműves foglalkozást, gyermekszínjátszó-találkozót, történeti játszóházat, kalandtábort, gyermeknapot, mesemondóversenyt, hogy csak a legfontosabbakat ragadjuk ki az igen széles skálából. Fontos szerepet vállalt a „Kicsi vagyok én” Közhasznú Alapítvány létrehozásában, amelyhez az Örökség Kulturális Műhely népszerű előadássorozata is kötődik.

Borítóképünkön: A kitüntetett Jakus Julinak fontos az értékek megőrzése, Fotó: T. A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!