Borsosberény

2018.02.15. 16:01

Új utakon járnak a községben

A múlt év utolsó napjaiban a balassagyarmati és rétsági járások területén összesen huszonkét község önkormányzata kapott értesítést arról, hogy 2018 első félévében lehetőség adódik belterületi útszakaszok felújítására.

H.H.

A kedvezményezettek egyike Borsosberény.

Molnárné Gere Rita, a Börzsöny és a Cserhát között található település polgármestere elmondta, nagy öröm számukra, hogy a Belügyminisztériumtól kiutalt forrásból, 8,5 millió forintból korszerűsíthetnek.

A támogatáshoz tizenöt százalékos önerőt kell csatolni, így közel tíz­milliósra duzzad a felhasználható összeg. A tájékoztatás szerint a legrosszabb állapotban lévő utakat szemelték ki a felújításra, így például a temetőhöz vezető úttól a falu vasútállomásáig vezető, sok-sok kátyúval teletűzdelt Orgona utcát, és amint kedvezőbb időjárási körülmények lesznek, megkezdődhet a munkálatok előkészítése, majd a tényleges kivitelezés.

A polgármester hozzá­tette, tavaly saját forrásból is történt burkolatjavítás az utcákban 4,5 millió forint értékben, és ezt idén is folytatni szeretnék.

Kiemelt képünkön: Molnárné Gere Rita mutatja: az Orgona utca is megújul, Fotó: T. A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában