Rétság önkormányzata is felvette a harcot a járvány ellen

– Nincs koronavírussal fertőzött személy a városban, és mindössze egy ember áll megfigyelés alatt házi karanténban a csütörtök esti állapot szerint – tájékoztatta portálunkat Mezőfi Zoltán polgármester.

H. H.

Fotó: Teknős Dominik

Forrás: NMH

Fotó: Teknős Dominik

Hozzátette, a közterületek, így az utcabútorok fertőtlenítését már többször elvégezték, és ez a munka a továbbiakban is folyamatos lesz. A szociális és gyermekétkeztetés zavartalanul működik, a megnövekedett igényeket – például a speciális étrendek iránt – maradéktalanul ki tudják elégíteni, a konyha kapacitása erre megfelelő. A veszélyeztetett korosztály bevásárlási és gyógyszerkiváltási feladatait végző önkéntesek ellátják tevékenységüket, ugyanakkor türelmet kérnek, mivel rájuk is vonatkozik a délelőtti boltba járási stop.

Mezőfi Zoltán elmondta még, hogy az önkormányzat egymillió forintot ajánlott fel a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetnek. Dr. Szájbely Ernő képviselő és dr. Szabó Géza igazgató-főorvos személyes egyeztetésen döntött arról, hogy az összeget eszközbeszerzésre és védőfelszerelésekre fordítják.

A városvezetés beszerzett közel nyolcezer szájmaszkot, amit mostanra eljuttattak minden egyes háztartásba. Ennek köszönhetően valamennyi városbeli rendelkezik már ezzel a védőfelszereléssel.

A mintegy nyolcezer szájmaszkot különböző csatornákon állami támogatásból, egyéni felajánlásokból és vállalkozók bevonásával kapták meg. Az alapanyagokból egy helyi bőripari cég alkalmazottjai varrták a késztermékeket, és az óvodai dolgozók vitték el a közel egyezeregyszáz háztartásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!