Nógrádmegyer

2017.11.10. 11:29

Örömből zenél a család

A természettudományokkal foglalkozó tanár házaspár, Antal Gyula, a nógrádmegyeri Mikszáth Kálmán Általános Iskola igazgatója és felesége, Boda Mária aktív zenészek, gyakran kirándulnak a zene birodalmába.

SZ.F.

 

Nógrádmegyer Antal Gyula gimnazista korában barátja hatására szeretett bele a gitározásba. Megkérte a szüleit, hogy vásároljanak neki egy gitárt. Megkapta, s egy zenetanárnál megtanult a hangszeren játszani. A muzsikára fogékony fiú gyorsan elsajátította a zenei ismereteket, olyannyira, hogy csakhamar megalakította saját zenekarát.

Egerben a főiskolán, fizika szakon tanult, de a zenélést sem hagyta abba. Ott ismerkedett meg későbbi feleségével, aki fizika, kémia, matematika szakon tanult, de több hangszeren is játszott. A diploma megszerzése után, 28 évvel ezelőtt, Nógrádmegyerbe kerültek tanítani. Antal Gyula ismét összehozta a korábbi zenekarát, amelynek immár a felesége is tagja lett. Hosszú éveken át zenéltek, jártak Erdélybe, meghívást kaptak az ország különböző részeire, szerepeltek Budapesten.

 

Lilla a csak lányokból álló Sniffyction-nal európai turnén is járt. Beküldött fotó.

Lányuk szintén követte a szülők példáját, s a családi trió gyakran összeült örömzenére. Lilla középiskolás korában elhatározta, hogy a gitározás mellett megtanul dobolni. Budapestre járt, hogy magasabb szinten is elsajátítsa a dobolás ismereteit. Egyetemista korában Budapesten jelentkezett a kőbányai zenestúdióba, ahol tovább képezte magát, megkapta a szórakoztató zenész végzettséget. Jelenleg másoddiplomásként folytatja tanulmányait.

Két zenekarban is játszik, az egyik csak hölgyekből áll, ezzel már bejárták Európa nagy részét. Amikor hazajön szülőföldjére, a benczúrfalvai falunapon vagy más helyi rendezvényen is beül a dob mellé és együtt zenél a szülőkkel.

Antal Gyula 2003-tól az iskola igazgatója, azóta kevesebb ideje jut kedvenc hobbijára. Ahogy fogalmazott, kicsit úgy érzi, már kezd is kiöregedni belőle. Felesége, végzettsége szerint, a természettudományi ismeretek mellett akár zenei oktatást is vállalhat, így az iskolában hangszeres zenét tanít. Ezzel együtt az Antal család számára a zene mindig is főként kikapcsolódást és feltöltődést jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!