Nógrád Megyei Hírlap

2021.03.05. 12:00

Lakásdzsungel

Kakuk Klaudia

A tavasz érkezésével nehéz nem elcsábulni a virágüzletek, a kertészetek gazdag kínálata láttán, főleg annak, aki imádja a növényeket. Legyen az cserepes vagy vágott, virágzó vagy zöld, egyszálas vagy csokor, szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné a virágokat. Idén persze ezt is felülírta a vírushelyzet...
Még szerencse, hogy az elmúlt években valóságos dzsungellé varázsoltam a lakásomat. Az egész növénymánia úgy két éve kezdődött, amikor beszereztem Bélát, a húsevő növényt, aki sajnos nem bírta sokáig a lakás klímáját, így hamar elpusztult. A kezdeti sikertelenségem után egyre jobban elkezdett érdekelni a szobanövények gondozása, majd igyekeztem kevésbé igényes növényekkel, kaktuszokkal próbálkozni, és elkapott a szenvedély. A következő pillanatban azon kaptam magam, hogy újabbnál újabb növényekkel állítok haza, a növényállományom egyre csak gyarapodik és a lakásom igazi dzsungellá változott. Míg két éve azt sem tudtam, hogyan kell öntözni a növényeket, most ott tartok, hogy több mint harmincféle növénnyel osztozkodom a pár négyzetméteren. Kezdő növénygondozóként mindennapi rutinom részévé vált a locsolás és növényjárőrözés, ugyanis igazi boldogság, amikor egy növényen meglátok egy új hajtást, levelet vagy ha éppen virágzik. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy szerezzen be egyet-kettőt otthonába, hiszen gondozásuk boldogságot okoz, meghálálják a törődést, élettel töltik meg a lakást, és nem mellesleg a levegőt is tisztítják.

Mindennapi rutinná vált a locsolás és növényjárőrözés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!