Szécsény

2017.11.15. 12:26

Nógrád is ünnepli a magyar tudományt

Cs. B.

A legnagyobb magyar, Széchenyi István 1825. november 3-án ajánlotta fel jövedelmének egy részét a Magyar Tudós Társaság, a későbbi Magyar Tudományos Akadémia megalapítására. 1997 óta hazánkban a Magyar Kultúra Ünnepe címmel rendezvénysorozattal emlékeznek meg e jeles eseményről. A Miskolci Akadémiai Bizottság és a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (TIT) november 16-án, csütörtökön Szécsényben, a Kubinyi Ferenc Múzeumban tartja a központi megemlékezést. Délelőtt tudományos játszóházra, 14 órától „Emberközpontú tudomány” címmel tudományos konferenciára kerül sor. Bablena Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke mond köszöntőt, elnököl Limbacher Gábor, a helyi, illetve Hír János, a pásztói múzeum igazgatója.

A többféle tudományág – régészet, történelem, néprajz, képzőművészet, nyelvészet – témakörében elhangzó előadásokat követően a záróbeszédet Pálinkás Sándorné a TIT megyei igazgatója mondja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!