Salgótarján

2018.02.14. 12:48

Megújulhat a vásárcsarnok

A napokban tartott közgyűlésen a mintegy húsz napirendi pont között szerepelt többek között a helyi vásárcsarnok és piac­igazgatóság épületének felújítására irányuló pályázat benyújtása is.

G. K.

A rekonstrukcióra kilencszázmillió forint összegű támogatást kíván lehívni az önkormányzat.

A fejlesztés során a vásárcsarnok energiahatékonysági megújítása, valamint fűtésének kiépítése történhet meg. A homlokzati nyílászárók helyét hőszigetelt üvegek veszik át, utólagos hőszigetelést végeznek, lecserélik a nagycsarnok, illetve a targoncafolyosó burkolatát is. A megújuló energia hasznosításához az épület tetején napelemeket helyeznek el, a nagy belmagasságú árusítótérben pedig hővisszanyerős légfűtési rendszert alakítanak ki. Kicserélik a fűtési alap-, illetve villamos vezetékeket, az ivó- és szennyvíz-hálózatot, továbbá az épület gyengeáramú részét is. Ezeken kívül energiatakarékos lámpatesteket is elhelyeznek a létesítményben, melynek akadálymentesítése is megtörténik majd.

Az árusító- és közlekedőterület jelenlegi beton és aszfalt térburkolatát új beton térkőre cserélik. A felújítás során a zöldfelületek teljes megújítása is megtörténik, valamint új utcabútorokat is elhelyeznek.

A pályázatból csak az önkormányzati tulajdonú ingatlanokat és területeket lehet felújítani, azonban szükséges a vásárcsarnokhoz tartozó, nem önkormányzati tulajdonú árusítóhelyiségek részleges rekonstrukciója is. Erre a város idei költségvetéséből hatvanmillió forintot fordítanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!