Szuha

2018.02.12. 15:57

Megújul a katolikus templom

Az 1811-es dorogházi templomtörténet szerint a Szuhán ma látható – Kisboldogasszony tiszteletére szentelt – barokk stílusú istenházát a régi felhasználásával építették 1768-ban.

P.K.

Az idén 250 éves római katolikus templom restaurálására a helyi egyházközség egy pályázat jóvoltából 19 millió forintot nyert el. Bieber József plé­bániai kormányzó elmondta: a műemléki védelem alatt álló építmény a felújítási munkálatok révén előreláthatólag őszig teljes körűen megújul.

– A korszerűsítés március­ban kezdődik. A munkálatok során a nyílászárók cseréjét, egy új tetőszerkezet kiépítését, valamint a torony és a harangláb restaurálását is megvalósítják – tette hozzá.

Szeptemberben – a nagybúcsúval egybekötötten – egy ünnepélyes újjászentelést is terveznek, s az atya bízik benne: addigra az építkezés is befejeződik majd.

Az önkormányzat reményei szerint egy három napig tartó – koncertekkel, specialitásokkal és bemutatókkal fűszerezett – esemény életre hívásával méltó keretet tudnak majd biztosítani a jubileumi alkalom­hoz.

Kiemelt fotó: Hüvösi Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!