Pozsony

2018.02.16. 06:43

Az „elveszett kincset” is megcsodálhatjuk idén a táncosok világbajnokságán

A tavaly szeptemberi kínai táncvilágbajnokság után idén Pozsonyban vehet részt ezen a megmérettetésen Fülöp Zsuzsanna karancssági származású versenyző és párja, Mizsér Tamás.

A magyar bajnokságról „A Karib-tenger kalózai” című film egyik jól ismert jelenetével táncolták ki magukat a versenyre.

Tavaly februárban indult el Fülöp Zsuzsanna és Mizsér Tamás élete első magyar bajnokságán, amely az ország legszínvonalasabb versenye. Ezen különböző kategóriák­ban léptek parkettre hazánk legjobb párosai. Akkor már harmadik éve táncolt együtt a két fiatal, akik latin kategóriában számos hazai, illetve nemzetközi versenyen is túl voltak – mondta el a Nógrád Megyei Hírlapnak Fülöp Zsuzsanna. A versenytáncos hozzátette, a latin kűr kategória, amelyben akkor indultak, egy kicsit más, mint amiben addig versenyeztek. Ez egy komplex versenyszám, ugyanis az öt latin tánc ötvözésével kell egy témát körbejárni úgy, hogy a nézők, valamint a pontozók számára is érthető legyen.

Élete legszebb része a tánc

Fülöp Zsuzsanna 2005 szeptemberében tette meg az első tánclépéseit, és szinte azonnal tudta, hogy táncos szeretne lenni – mondta el lapunknak. Hozzátette, emellett azonban mindig is tudatosan alakította úgy az életét, hogy több lábon állhasson, így a tánc, illetve annak oktatása nem az egyetlen dolog, amivel foglalkozik. Tavaly végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és jelenleg is van civil állása egy nemzetközi cégnél, itt főként a gazdasági ismereteit, illetve a német-angol nyelvtudását kamatoztathatja. 2016 óta pedig a Táncláz Tánciskola oktatója.

Bevallása szerint hosszabb távú tervei között szerepel egy sportedzői képesítés megszerzése is. Fontosnak tartja, hogy eredményesen szerepeljenek párjával az elkövetkező versenyeken és tapasztalatait később minél jobb módszerekkel, minél hatékonyabban adhassa majd át. A tánc ugyanis az élete legszebb és legfontosabb része.

– Az akkori koreográfiánk az Álom nevet kapta, amelyben Tamás az álmodót, én pedig magát az álmot testesítettem meg. Ezüstérmesek lettünk, ezáltal a hatalmas sikerélmény mellett részvételi lehetőséget is nyertünk a világbajnokságra, amelyet 2017 szeptemberé­ben Kínában, Chengduban tartottak meg – kezdte szavait a táncos.

Hozzátette, a tavalyi megmérettetésen az „Álom” végül a nyolcadik helyre repítette őket. A siker után egyértelművé vált számukra, hogy nem ez volt az utolsó kűrjük.

– Egyik reggel Tamás rám nézett, és azt mondta: „kitaláltam a következő kűrünket!”. Annyira lelkes volt, hogy pár nap alatt összeválogatott néhány zenét is, amelyre elképzelte az alapötletet és természetesen azt is megosztotta velem.

Nagyon örültem, hogy a párom ennyire motivált, és nyitott voltam az új, talán picit szokatlan témára – mesélte a versenyző.

Lelkesedésük ezt követően is töretlen maradt, egyre több ötlet született meg a kűr kapcsán. Éppen ezért Gellai Tamáshoz és Vorobchenko Daryá­hoz fordultak, akik hazánkban a professzionista latin illetve a professzionista latin kűr versenyek egyik, ha nem a legtapasztaltabb párosa. Ők készítették fel a két versenyzőt az idei bajnokságra és támogatták őket abban, hogy a lehető legjobban sikerüljön a kűrjük.

A produkció idén „Az elveszett kincs” nevet kapta.

 

Színpadon „A Karib-tenger kalózai”: Mizsér Tamás és Fülöp Zuzsanna további sikerekre vágyik Beküldött fotó

 

Címkék#Karancsság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában