jegyzet

2017.11.21. 12:57

Kutyamelegítő hűtő

Oláh Nikolett

 

A világhálót böngészve bukkantam rá egy szuper tanácsra, miszerint az elromlott hűtőszekrényemmel én is életet menthetek. Hogyan?

A kemény tél rengeteg árva kutyust megvisel. Annak érdekében, hogy ezen a problémán minél többféle módon segíteni tudjunk, kaptunk az állatvédőktől egy újabb remek ötletet.

Mivel még a legrégebbi hűtőszekrénynek is roppant jó a szigetelése – ezt szemléltette Indiana Jones is a kristálykoponyás részben – továbbá a műszaki cikkeknek véges az élettartamuk, így a lakásokban kallódó, nem használt fridzsidereket felajánlhatjuk a nemes cél érdekében. Vagyis azért, hogy a fagyhaláltól megóvjuk a törékeny, aprócska lelkeket.

 

 

A megyében lévő állatmenhely megkeresésünkre elmondta, hogy ők inkább mást preferálnának a hideg időszakra a lakosságtól. Mégpedig olyan segítő kezeket, akik feláldoznák a szabadidejüket „csak” azért, hogy a védenceiknek meleg otthont, házikót készítsenek.

A lecek, csavarok, szögek készen állnak, tehát a támogató munkába akár már azonnal bele is lehetne vágni. Továbbá OSB-lapoknak is nagyon örülnének, amelyekből még több csodás kutyaólak születnének.

Reméljük, ha valamilyen okból kifolyólag mégsem érkezik megfelelő mennyiségű alkatrész az ebek kuckóinak kialakításához, a menhely fenntartói fontolóra veszik majd a hűtőszekrény akciót.

 

Salgótarjáni Lassie Állatmenhely. Fotó: Niederland Dávid

 

 

 

Fotók: Facebook

 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában