Szurdokpüspöki

2018.02.13. 15:17

Korszerűsítik a falu óvodáját

Csaknem százmillió forintot nyert el a település önkormányzata a közelmúltban. A kapott összeget a helyi napközi­otthonos óvoda fejlesztésére fordítják.

N.O.

Az intézmény számára nélkülözhetetlen, hogy a legjobb ellátást nyújtsa a helyi gyerekeknek etnikai, nemi és vallási megkülönböztetés nélkül. A dolgozók igazodnak a szülők munkaidejéhez, segítve ezzel a családokat.

Szurdokpüspöki vezetősége szeretné az óvodások számára a legideálisabb helyszínt kialakítani. A beruházás során az épület teljes egészében megújul, valamint kisebb bővítést is elvégeznek. A tervek szerint az utcai épületrészt lebontják, az udvari épületrészhez pedig hozzátoldanak. Ezen felül a szakembereknek köszönhetően megtörténnek a hőszigetelési munkálatok és a villanyszerelés, de kicserélik a nyílászárókat és a tetőfedést is megoldják.

Emellett akadály- és azbesztmentesítés is megvalósul.

A jövőben csökken az intézmény fenntartási költsége, valamint környezetvédelmi szempontokból is megfelel majd az ingatlan a kor el­várásainak.

Kiemelt fotónkon: Közel százmillió forintból újul meg az intézmény, Fotó: Hüvösi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!