Szurdokpüspöki

2018.03.12. 13:33

Korszerű is lesz a patinás óvoda

Csaknem százmillió forintot nyert el a település önkormányzata a közelmúltban. A kapott összeget a helyi Napköziotthonos Óvoda fejlesztésére fordítják.

N.O.

– Már nagyon régóta várja a falu, hogy megújuljon az intézmény. A támogatáson felül az önkormányzat is hozzájárul a korszerűsítéséhez, mintegy huszonhatmillió forinttal – mondta lapunknak Pintér Miklós Ervin, a község polgár­mestere.

Az óvoda a lehető legjobb ellátást szeretné nyújtani a gyerekeknek. A dolgozók igazodnak a szülők munkaidejéhez, ezzel is segítve a családokat. A településvezetés pedig szeretne ideális körülményeket biztosítani a kicsiknek.

– Az intézmény hozzávetőleg nyolcvan évvel ezelőtt épült, mostanra elavulttá vált. Már az óvoda kialakítása sem felel meg a mai kor elvárásainak. Éppen ezért az első részét lebontjuk. Ennek a helyén egy parkoló fog épülni, megkönnyítve ezzel a közlekedést – közölte a falu­vezető.

Mint mondta, ezen felül egy új épületrészt is létre hoznak. Ennek tetőterében a tervek szerint egy társalgót és egy irodai részt alakítanak ki.

A szakemberek elvégzik továbbá a hőszigetelési és a villanyszerelési munkálatokat, kicserélik a nyílás­zárókat és megoldják a tetőfedést. A projekt által akadály- és azbesztmentesítés is megvalósul. A beruházásnak köszönhetően a jövőben egy korszerű intézmény szolgálja ki a gyermekek igényeit. Csökken az épület fenn­tartási költsége és környezet­terhelése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!