Szécsény

2017.11.22. 16:56

Jó szakmák várják a fiatalokat

F. Z.

 Megkezdődött az Európai Szakképzés Hete, a sorozatban megyénk szakképző iskolái tizenegy programmal és több foglalkozás kipróbálásának lehetőségével várják a fiatalokat.

Gembiczi Ferenc, a Salgótarjáni Szakképzési Centrum főigazgatója lapunk kérdésére elmondta, hogy hazánk 280 programmal kapcsolódik az idei rendezvénysorozathoz, ezzel Európában az elsők vagyunk. Utánunk a spanyolok következnek 88 programmal, sőt, a 11 nógrádi rendezvénnyel a megye is megelőzi majdnem az összes uniós tagállamot.

A Magyar Honvédség standján hatástalanított fegyverekkel ismerkedhettek a katonai pálya iránt érdeklődők Fotók: Torjay Attila

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg a gyakornoki képzés ösztönzése, a munkahelyi tanulás, a továbbképzés, az átképzés, a vállalatok és az oktatás közötti fenntartható együttműködés céljából.

A szakképzési centrum főigazgatója hozzátette: nyílt napjaikra számos általános iskola végzős osztálya bejelentkezett már. A különféle szakmákról bemutatókat tartanak majd a munkaügyi központtal együttműködve Szécsényben, Balassagyarmaton, Pásztón, Diósjenőn, Bátonyterenyén és Salgótarjánban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában