13°
23°
12°

Hidat képeznek a betegek és orvosok között

Minap tartották meg a XV. országos patikanapok Nógrád megyei megnyitóját a nagybátonyi gyógyszertárban.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere úgy fogalmazott: a betegek számára fontos, hogy milyen gyógyszertárba mehetnek be.

– Vannak, akik akár öt kilométert is utaznak azért, hogy kellemesebb és szakértőbb kiszolgálásban részesülhessenek. Szerencsére a nagybátonyi patika után a kisterenyei is felújításon fog átesni, így hamarosan két magas színvonalú patikája is lesz a városunknak – mondta a polgármester.

Hozzátette: ahhoz, hogy a közeljövőben egy harmadik gyógyszertár nyithassa meg kapuit a páciensek előtt, megközelítőleg ezer fővel kellene emelkednie Bátonyterenye lakosságának.

Dr. Bodnár Tamás, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Nógrád megyei szervezetének elnöke elmondta: 2010-ben az országgyűlés törvényben rögzítette, hogy a gyógyszertárak egészségügyi alapel­látó intézmények, ezáltal szerves részét képzik az egészségügy rendszerének. Ezek egészségügyben betöltött szerepét az is bizonyítja, hogy az ország közel 2300 gyógyszertárában évi 60 millió beteggel találkoznak munkájuk során a gyógyszerészek – mondta a szervezet elnöke.

A témával kapcsolatban dr. Csépéné dr. Maczonkai Judit, a rendezvénynek otthont adó patika ügyvezetője azt közölte, hogy főleg alapellátásban a betegek és az orvosi ellátás között képez hidat a gyógyszertár.

– A betegek itt váltják ki az orvosok által felírt recepteket, vagy megelőzés miatt jönnek tanácsot kérni – mondta.

Tematikus napok

A patikanap egy nyílt nap, amely már másfél évtizede biztosít a közönség számára betekintést a gyógyszerészek felelősségteljes munkájába. Ezek a napok minden évben egy téma köré csoportosulnak. Az idén a légúti betegségek megelőzése és gondozása kerül a középpontba, amellyel kapcsolatban az év folyamán érdekes cikkeket olvashatnak az érdeklődők a gyógyszertárak magazinjaiban. Ez segíti a népegészségügyi felvilágosítást.

 

Hozzászólások

Nyomás alatt
Jobbik-listavezető: szerdán dől el, ki lesz a párt EP-képviselője
Klímakatasztrófa / 34 perce
Gyurcsány: az erős Európa a DK-val még erősebb lesz
A DK politikusai azt az Európát akarják képviselni, amely megteszi az első lépéseket az Európai Egyesült Államok létrehozása felé.
Alázatosak maradnak / 42 perce
Fekete-Győr: a Momentum a magyar egészségügy pártja
Felvidék megingott / 1 órája
Szlovákiában az MKP és a Most-Híd nem szerzett mandátumot
Felemás reagálás / 1 órája
Az MSZP elnöksége vállalja a felelősséget, de nem mond le
Európai nemzet, európai ország / 1 órája
Orbán Viktor: a magyarok megbízást adtak a bevándorlás megállítására 
MSZP-Párbeszéd / 2 órája
Jávor Benedek: súlyos vereség az MSZP-Párbeszéd közös listás eredménye
Harakiri / 2 órája
Kudarctörténet: lemondott az LMP országos elnöksége