Magyarnándor

2018.02.04. 17:07

Énekverseny és rajzkiállítás

A magyar kultúra napja (január 22.) alkalmából két rendezvénynek is otthont adott a község általános iskolája.

H.H.

Az intézmény galériájában Ráduly Csaba grafikus, zeneszerző alkotásaiból nyílt kiállítás Illusztrációim címmel, amelyet az iskola pedagógusa, Bögös Tamásné ajánlott a nagyközönség figyelmébe. Az eseményen maga a művész is közreműködött, zongorajátékával. Az érdekes képekből álló tárlat március 16-ig tekinthető meg, iskolaidőben.

Ugyancsak az intézmény szervezésében tartották a hagyományos ­népdaléneklési versenyt, amelyre Magyarnándor testvértelepülése, a felvidéki Ipolynyék diákjait is meghívták. A zsűri három kategóriában hirdetett végeredményt. Mindhárom korosztályban a vendégek nyertek: az 1–2. osztályosoknál Nagy Ráhel, a 3–4. évfolyamon Vass Dominika, míg a felső tagozatosoknál Baki Patrícia énekelt a legszebben a bírálók döntése értelmében, és három különdíjat is kiosztottak: ­Schmiedt Réka, Basa Márkó és Baráth Viktória egyaránt a házigazda intézmény képviseletében vehette át jutalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!