Nógrád megye

2018.02.13. 18:14

Biztonságos internethasználat

A megyei egyenruhások, valamint a főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei több általános iskolában, illetve gimnáziumban is tartottak bűnmegelőzési előadást a diákoknak a napokban.

G.K.

A prezentálók célja elsősorban a figyelemfelhívásra, a tudatos és elővigyázatos felhasználói tevékenységre, a mobiltelefonok, továbbá az online technológiák tudatosabb használatára irányult.

Egyik legfontosabb szempont, hogy a gyerekek ne egyedül, hanem a szülőkkel együtt fedezzék fel az internetet, majd pedig állapodjanak meg a használatára vonatkozó szabályokban is. Nem elhanyagol­ható az sem, hogy a felnőttek hívják fel a fiatalkorúak figyelmét az adatok védelmére. Fontos továbbá, hogy a szülő beszéljen csemetéjével az on­line ismerősökkel történő valós találkozás kockázatairól, valamint az interneten található tartalmak hitelességéről. Mindezek után pedig elhanyagolhatatlan az a lépés is, hogy a gondviselő legyen nyitott és tájékozódjon gyermeke internethasználatáról, de senki ne feledkezzen meg arról, hogy az internetnek sokkal több előnye van, mint kockázata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!