Polgárőrség

2018.02.09. 11:16

Aranykorukat élik

Dr. Túrós András országos elnök politikusok, hivatásrendi vezetők, polgármesterek jelenlétében értékelte a Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége 2010 és 2017 közötti tevékenységét.

Hegedűs Henrik

Dr. Túrós András leszögezte, amíg 2009-ben a megye lakosságának biztonságérzete mélyponton volt, addig ez mára megváltozott, ami az erős rendőrség mellett az egységesen jól működő polgárőröknek köszönhető, akik kiemelt figyelmet kapnak, komoly közösségépítő kollektívává váltak és a rendészeti közélet meghatározó erejévé nőttek.

Vass Miklós, a megyei szövetség elnöke kifejtette, az elmúlt hét évet akár a polgárőrség „aranykorának” is tekinthetik, hiszen tevékenységét a fokozatos állománybővülés mellett a folyamatosság és a kiegyensúlyozottság jellemezte, miközben egyre jelentősebb bizalmat élveznek. Hozzá­tette, a kormányzati támogatás ebben az időszakban többszörösére nőtt, és hatalmas mértékben javult a technikai ellátottság a gépjárművek és egyéb eszközök tekintetében. Nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra, képzésre, valamint a társszervekkel való együttműködésre.

Ma már a megye száztíz településén teljesítenek szolgálatot a polgárőrök, és szerencsére mind nagyobb az érdeklődés a fiatalok körében is, az Ifjú Polgárőr Mozgalom egyre szélesebb ismertséget ér el. Az elnök elmondta, az önkormányzatok lehetőségeikhez mérten a legteljesebb módon támogatják a helyi egyesületeket, az egész megyére egységes működést írtak elő, ami áttekinthetőbb és hatékonyabb önkéntes munkát biztosít. Zárásként említést tett a 300x100 Biztonság Polgárőr Mintaprogramról, amelynek során a bekapcsolódott településeken növekedett a rendőrökkel közösen ellátott szolgálatok száma.

Dr. Túrós András a rendez­vény keretében hatvanadik születésnapja alkalmából tárgyjutalomban részesítette dr. Bánfi Ferenc nyugalmazott rendőr vezérőrnagyot, a CEPOL főigazgatóját, aki Béren tagja a helyi polgárőr-egyesületnek.

 

Borítóképünk: A fiatalok is egyre nagyobb számban kapcsolódnak be a polgárőrség életébe

Fotó: Torjay Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!