Salgótarján-Salgóbánya

2018.03.03. 13:12

Hóban mókáztak és versenyeztek a fiatalok

Többévnyi várakozás után újból tartós hó lepte be Salgóbánya és a városrész környékének hegyeit és dombjait.

P. K.

A természet is kedvezett a közelmúltban a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny-, és Szabadidősport Szövetsége által immár tizennyolcadik alkalommal megszervezett Medves Kupa Nemzetközi Téli Sporttalálkozónak.

Az eseményen Magyarország tizenöt oktatási intézményéből több mint száz tanulási nehézségekkel küzdő diák mérhette össze tudását hófutásban, szánkóhúzásban és lesiklásban, azonban lehetett próbálkozni műanyag fóliás lecsúszásban megrendezett csapatversenyben is.

A havas-jeges programnak sötétedés után sem szakadt vége, ugyanis a fedett helyszínen teremlabdarúgásban és dartsban mérhették össze tudásukat a versenyző gyerekek. Mindkét sportág nagy népszerűségnek örvendett körükben. A helyszínen forró italokkal várták a fiatalokat, akik az összejövetel minden pillanatát nagyon élvezték. A résztvevők között erdélyi gyerekek is voltak, akik nemcsak Nógrád megyében, de Magyarországon is most jártak először. A sporttalálkozó szakmai lebonyolítója a Flóra és az Illyés Diáksport egyesület volt. A verseny végén Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke is adott át díjat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!