Diósjenő

2018.02.08. 06:57

Megújulnak az üdülőfalu legforgalmasabb útjai

Még az idén több, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő útszakasz újul meg Diósjenő belterületén. Ezek közül a legfontosabb a ­faluba bevezető rész, amely igen elhanyagolt­ állapotú.

H.H.

A jó hírt még a tavalyi Jenő-napi ünnepségsorozat keretében közölte a Börzsöny lábánál található község lakosságával Balla ­Mihály országgyűlési képviselő. Tóth János polgármester is úgy látja, kiemelt szükség van ezekre a fejlesztésekre, mivel a belterületi úthálózat egy része­ rendkívüli módon elöregedett, elhasználódott.

–  Az önkormányzati fenntartású utcákban a település anyagi lehetőségeinek mértékében igyekszünk folyamatosan javításokat végrehajtani, komolyabb központi támogatás esetén pedig akár teljes aszfaltozást megvalósítani – mondta a polgármester.

Hozzátette: legutóbb a Belügyminisztériumtól érkezett, az adósságkonszolidációban nem részesült településeknek adott összegekből öt ­utca borítását cserélték ki, ­például a tóparti üdülőövezetben is. A közút felé is szorgalmazták már a kátyúkkal teli ­Kossuth, Szabadság és Arany János utcák, azaz a falu határában lévő­ vasúti kereszteződés, a strand és a vasútállomás háromszögében lévő, legjelentősebb forgalmú szakaszok felújítását, ami végül idén történhet meg. A teljes lakosság nagyon várja már, hogy végre bukkanómentesen közlekedhessenek.

Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t is, ahol a kommunikációs osztálytól kaptunk tájékoztatást. Ezek szerint a mintegy 2,8 kilométer hosszú felületet érintő beruházásra 2017-ben elkészült a kiviteli terv. Az építési közbeszerzés jelenleg a befejező szakaszában tart, a tél elmúltával történhet meg a munkaterület átadása, és az önkormányzattal egyeztetve indulhatnak el a tényleges munkák. A felújítás költsége közel 230 millió forint, ez tartalmazza a teljes burkolaton az elöregedett aszfalt lemarását, részlegesen pályaszerkezeti cseréket és a forgalomra méretezett vastagságú új kopóréteg felhelyezését. Az érintett területen elvégzik az útpadkák, a burkolt és földárkok javítását, valamint újrafestik a burkolati jeleket, felújítják a jelzőtáblákat és a buszmegállóknál új peronokat alakítanak ki.

Tavasszal megkezdődik a kivitelezés, és még ebben az évben minden munkafázist befejeznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!