Salgótarján

2018.01.26. 13:04

Felvidéki diákokat is várnak a képzésre

A helyiek mellett pásztói és füleki középiskolások részvételével tartott beiskolázási nyílt napot az Óbudai Egyetem Salgó­tarjáni Képzési Központja és Kutatóhelye.

S. Csuka Enikő

– Az elmúlt tanévben meghirdetett felsőoktatási szakképzést követően a mérnökinformatikus alapképzés tovább javítja a fiatalok helyben maradásának lehetőségét, a régió versenyképességét – mondta Székyné dr. Sztrémi Melinda igazgató. Hozzátette: összhangban a Fokozatváltás a felső­oktatásban című stratégiával, valamint a Modern Városok Program célkitűzéseivel, az Óbudai Egyetem részt vesz a salgótarjáni felső­oktatás újra­indításában.

Felvételi előtt

Az egyetem célja, hogy gyakorlati tudással kiegészült elméleti hátteret és minőségi diplomát adjon hallgatói számára, alkalmazkodva Nógrád és Salgótarján munkaerő­piaci igényeihez. Az országosan is hiányszakmának számító mérnökinformatikai alapképzés indulásáról és a jelentkezés módjáról az érdeklődők a felsőoktatási felvételi tájékoztató 2018. január 31-én megjelenő hivatalos kiegészítéséből tájékozódhatnak részletesen.

 

Dr. Gáti József általános rektorhelyettes kiemelte: a képző- és kutatóközpontban a jelenlegi négy féléves műszaki felsőoktatási szakképzésen több szak választható: gépészet, elektrotechnika-elektronika, könnyű- és nyomdaipar. Az ez év szeptemberében in­duló hét féléves mérnökinformatikus képzés nappali munkarendben államilag támogatott és költségtérítéses formában is elérhető lesz. A végzett hallgatók olyan szoftverfejlesztési és -alkalmazói ismeretekkel rendelkeznek majd, amelyek a megyei munkaerőpiac igényei­nek megfelelnek.

Fekete Zsolt polgármester elmondta: az egyetem szerepvállalása lehetővé teszi, hogy a fiatalok helyben tanulhassanak. Az önkormányzat ösztön­díjaival segíti őket.

A rendezvényen szó volt képzési programokról, felvételi eljárásról és gyakorlati műszaki felsőoktatási szakképzésről, ahogyan az informatikai alapképzés jellemzőiről, programjairól és a specializációk­ról is részletes tájékoztatót kaptak a diákok.

Fotó: N.D.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!