szexragadozók?

2017.11.23. 10:51

Oliver Stone és Carter is tagadja a vádakat

Oliver Stone Oscar-díjas amerikai filmrendező rádióbeszélgetésben tagadta, hogy egy meghallgatáson megalázta volna Melissa Gilbert színésznőt. A zaklatási ügyek sorában újabb vádlott a Backstreet Boys énekese, Nick Carter is.

Melissa Gilbert azzal vádolta meg Stone-t, hogy „megalázó és szörnyű” meghallgatási procedúrának vetette alá az 1991-es The Doors című film szereplőválogatásakor.

Stone az Andy Cohennek adott hétvégi interjúban elmondta, a színésznő „tudta, miféle film meghallgatásán jár. A rendező hangsúlyozta, hogy a próba ”biztonságos volt minden jelentkező színész számára„.

”Minden színésznek elmondtuk, hogy a zabolátlan, szakadt rock and rollról szól a film. Mindenkivel tudatták, a forgatókönyvből kell elpróbálni egy részletet. Risa Bramond Garcia, a szereposztás vezetője végig jelen volt„

- írta közleményében Stone a deadline.com filmes portál kérdésére.

Garcia szintén eljuttatta közleményét a laphoz:

”Egyetlen színészt sem kényszerítettünk semmire, ami kellemetlen lett volna, a legtöbbjük elfogadta a kihívást, elismerte Oliver Stone elképzeléseit. Nem tapasztaltam, hogy megbántottak volna egyetlen színészt is„.

Melissa Gilbert a Meg Ryan játszotta karakterre pályázott abban a filmben, ahol Jim Morrisont, a The Doors egykori legendás énekesét Val Kilmer személyesítette meg.

Gilbert szerint Stone külön az ő meghallgatására írt egy jelenetet, ahol négykézlábra kellett volna ereszkednie és aktusra felszólítania valakit. Amikor erre kérte, Gilbert ezt visszautasította és sírva távozott.

A Harvey Weinstein nagy hatalmú hollywoodi filmproducer október elején kirobbant botránya óta hírességek egész sorát érték hasonló vádak.

Nick Cartert, a Backstreet Boys amerikai fiúegyüttes énekesét Melissa Schuman egykori tinédzser popsztár kedden vádolta meg azzal, hogy megerőszakolta 2002-ben, amikor a lány 18 éves volt.

A most 33 éves Schuman hosszú blogbejegyzésben írt az esetről. Eszerint az együttes menedzsere azt javasolta neki, kezdjen találkozgatni Carterrel. A lánynak akkor volt partnere, ezért figyelmen kívül hagyta a felszólítást.

Néhány évvel később egy tévéműsort forgattak, amikor Carter meghívta Schumant és egy barátját Santa Monica-i házába ”kikapcsolódni„.

A házban az énekes egy stúdióba hívta, hogy megmutassa neki a dalt, amelyet neki írt. Amikor kettesben maradtak, megerőszakolta. Schuman a történtek minden részletét felelevenítette blogjában.

Nick Carter szerdán közleményben tagadta a vádat.

”Megdöbbenve és szomorúan állok Schuman kisasszony vádjai előtt. Miközben együtt voltunk és azóta sem adta Melissa soha tudtomra, hogy amit tettünk, az nem közös megegyezésen alapult. Természetemmel és mindennel, ami számomra kedves ellentétes, hogy valakinek szándékosan kellemetlenséget okozzak vagy ártsak neki„

- írta.

A londoni rendőrség közben szerdán bejelentette, hogy újabb nyomozást kezdett egy Kevin Spacey által 2005-ben elkövetett szexuális bántalmazás ügyében. A rendőrségi szóvivő ugyan nem nevezte meg Spaceyt, de mint hozzátette ugyanarról a férfiról van szó, akit november elején egy másik férfi megvádolt egy 2008-ban elkövetett szexuális bántalmazással.

A rendőrség néhány nappal az után jelentette be a nyomozás kiterjesztését, hogy a múlt héten a londoni Old Vic színház – amelynek 2004 és 2011 között Spacey művészeti igazgatója volt – közölte, húsz ember vádolta meg szexuális zaklatással Kevin Spaceyt. A bejelentést tevők mindegyike férfi volt, ám egyikük sem számolt be szexuális erőszakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!