1200 vendéget várnak

2018.07.18. 20:08

Házasodik II. Erzsébet unokája

Októberben újabb királyi esküvő elég néz a világ: Harry herceg után unokatestvére, Eugénia hercegnő is oltár elé áll.

Princess Eugenie of York and Jack Brooksbank are present at the Serpentine Summer Party at Serpentine Gallery in Kensington Gardens, London on June 19, 2018.

A 28 éves Eugénia hercegnő, II. Erzsébet brit uralkodó unokája, András yorki herceg és egykori felesége, Sarah Ferguson lánya polgári származású barátjához, a 30 éves Jack Brooksbankhez megy feleségül október 12-én. Eugénia, aki a nyolcadik a brit trónutódlási rangsorban, januárban jelentette be eljegyzését Brooksbankkal. A szertartást a windsori Szent György-kápolnában tartják öt hónappal az után, hogy Eugénia unokatestvére, Harry herceg ugyanott feleségül vette amerikai menyasszonyát, Meghan Markle-t.

A királyi család szerdán bejelentette, hogy bárki jelentkezhet honlapjukon augusztus 8-ig, hogy közvetlenül láthassa az esküvőt a kastély kertjében, a szerencséseket sorsolással választják ki

- adta hírül a BBC News.

A jegyespár meghívta továbbá az általuk támogatott jótékonysági szervezeteknek a képviselőit, Windsor lakóit és érkeznek gyermekek azokból az iskolákból is, ahol a hercegnő tanult.

Idén ez lesz a második esküvő a királyi családban, és hasonlóra tervezik, mint Harry sussexi herceg és felesége, Megan ceremóniáját.

Eugénia hercegnő, aki a Hauser and Wirth művészeti galéria igazgatója, az esküvő után meg fogja tartani hercegnői címét, és választhat, hogy felveszi-e férje vezetéknevét.

Borítókép: Eugénia hercegnő és vőlegénye, Jack Brooksbank

RICHARD GOLDSCHMIDT / CROWDSPARK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!