Áldott állapot

2018.10.15. 14:45

Gyermeket vár Meghan hercegné

Harry herceg és felesége szülők lesznek: a hírt hétfőn jelentette be rövid közleményben a Kensington-palota, a házaspár londoni rezidenciája.

Prince Harry and Meghan, Duchess of Sussex arrive at Buckingham Palace in London, on June 09, 2018, attending Trooping the colour, the Queens birthday parade Photo : Albert Nieboer / Netherlands OUT / Point de Vue OUT - NO WIRE SERVICE - Photo: Albert Nieboer/Royal Press Europe/RPE | usage worldwide

A kétsoros közleményből egyelőre csak annyi derül ki, hogy a gyermek érkezése tavasszal várható.

Harry herceg – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsor ősi királyi kastélyában. Az esküvő után az uralkodó a Sussex hercege, valamint hercegnője címet adományozta nekik.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban,

majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, valamint édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.

A hercegi házaspár első gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolja, hogy fiúnak vagy leánynak születik, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét.

Így ha Harry herceg és Meghan hercegnő első gyermeke leány lesz, akkor is megtartaná hetedik helyét a trónöröklési sorban, ha majdan születne egy öccse is, és csak akkor kerülne hátrébb, ha Vilmosnak és feleségének, Katalin hercegnőnek születne még egy gyermeke.

Harry és Meghan elsőszülött gyermeke a királynő nyolcadik dédunokája lesz.

A 93. évében járó uralkodót egy éven belül a harmadik dédunokával örvendeztetik meg leszármazottai: április 23-án született Lajos herceg, Vilmos és Katalin harmadik gyermeke, június 18-án pedig Zara Tindall, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája – a királynő és férje, Fülöp herceg egyetlen leányának, Anna hercegnőnek a lánya – adott életet második leánygyermekének.

Meghan hercegnő terhességéről a királynőt állítólag már pénteken értesítették, Eugénia hercegnőnek, az uralkodó harmadik gyermeke, András yorki herceg leányának esküvőjén. A Windsorban tartott menyegzőn Harry és Meghan is jelen volt, és a sajtótalálgatások szinte azonnal elindultak Meghan esetleges terhességéről, miután a hercegnő egy hosszú és bő, a viszonylag tavaszias, enyhe időjáráshoz nem illő kabátban jelent meg.

A londoni fogadóirodák máris kiírták az első nyereményesélyeket Harry és Meghan gyermekének nevére.

A legnagyobb országos fogadási hálózat, a Ladbrokes hétfő délelőtt

a leánynevek közül a Victorát, a fiúnevek közül az Albertet és az Arthurt kínálta játékra a legnagyobb valószínűséggel,

vagyis a legkisebb nyeremény ígéretével. A Victoria névre 8/1, az Albert és az Arthur névre egyaránt 10/1 nyereményeséllyel lehet jelenleg fogadást kötni.

A Victoria név Viktória királynőre, a jelenlegi uralkodó üknagymamájára utalna, Albert II. Erzsébet királynő VI. György néven trónra lépett édesapjának első neve volt, és az Artúr is szerepelt az 1952-ben elhunyt VI. György nevei között.

A dédszülők, vagyis II. Erzsébet és Fülöp herceg neveit a Ladbrokes kisebb valószínűséggel, így nagyobb, egyaránt 16/1-es nyereményígérettel kínálta hétfőn fogadásra.

Borítókép: a hercegi pár megérkezik a Buckingham Palotába Londonban, 2018. június 8-án.

Forrás: AFP / Albert Nieboer / RoyalPress / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!