rosszkor adta fel

2018.01.23. 13:22

Rekordbüntetést kapott a visszalépő Mischa Zverev

Ha még az Australian Open előtt visszalépett volna, akkor a javadalmazásának a felét megtarthatta volna.

Germany's Mischa Zverev reacts during their men's singles first round match against South Korea's Hyeon Chung on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 16, 2018. / AFP PHOTO / WILLIAM WEST / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: afp

Rekordösszegű pénzbírságot kapott Mischa Zverev, mivel sérülés miatt feladta nyitófordulós mérkőzését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A német játékos múlt kedden 6:2, 4:1-es hátrányban volt a dél-koreai Csung Hje On ellen, amikor közölte, hogy vállsérülés miatt nem tudja folytatni. A 30 éves Zverevet – aki egyedüliként adta fel az első körös meccsét a tornán – ezért a szervezők arra kötelezték, hogy 47 ezer dolláros pénzdíjából 45 ezret adjon vissza. Ha még az Australian Open előtt visszalépett volna, akkor a javadalmazásának a felét megtarthatta volna. Így viszont a Grand Slam-tornák legnagyobb összegű pénzbírságával sújtották.

A Grand Slam-tornák rendezői novemberben közölték, hogy 2018-tól pénzlevonással sújtják azokat, akik a főtábla első fordulójában meccs közben visszalépnek, vagy a szokásosnál rosszabb teljesítményt nyújtanak. Ezzel akarták elejét venni annak, hogy a játékosok sérülten is elinduljanak a nagy tornákon csak azért, hogy felvegyék az első fordulós szereplésért járó összeget. Azok, akik a sorsolás előtt visszalépnek, megkapják a pénzdíj ötven százalékát, míg a maradék részt a helyükre a főtáblára kerülő „szerencsés vesztesek” érdemlik ki.

Zverev közölte, hogy fellebbez a pénzbírság ellen.

Borítókép: Mischa Zverev az Australian Open első fordulójában 2018. január 16-án

AFP PHOTO / WILLIAM WEST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában