nhl

2021.05.04. 08:45

Rájátszásba jutott a Boston Bruins

A Boston Bruins 3-0-ra győzött a New Jersey Devils vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, ezzel sorozatban ötödször bejutott a rájátszásba.

A vendégcsapat végig nagy erőket mozgósított a győzelemért, a hazai kapuban Scott Wedgewood a kapott gólok mellett 39 védéssel zárt. A Bruins kapusa, Tuukka Rask 20 lövést hatástalanított, és a szezonban másodszor végzett hibátlanul.

Connor McDavid két-két góllal és gólpasszal segítette rájátszást érő győzelemhez az Edmonton Oilerst, amely Vancouverben nyert 5-3-ra. A pontszerzők listáját vezető McDavidnek így már 91 pontja (31 gól, 60 gólpassz) van az idényben.

Alekszandr Ovecskin sérülés után visszatért ugyan a Washingtonba, de a négy meccset kihagyó csapatkapitány mindössze 39 másodpercet töltött a jégen a New York Rangers elleni meccs első harmadában, majd cseréjét követően bement az öltözőbe, ahonnan már vissza sem tért. A Capitals azonban nélküle is 6-3-ra legyőzte riválisát, amely a Bruins győzelmével amúgy is lemaradt a rájátszásról.

A fővárosiak ráadásul visszavették a vezetést a keleti csoportban, mivel a Philadelphia Flyers könnyedén, 7-2-re verte az eddig éllovas Pittsburgh Penguinst, amelyben 23 kihagyott találkozó után egy gólpasszal tért vissza Jevgenyij Malkin.

Emil Bemström mesterhármasával hiába egyenlített a harmadik harmadban a Columbus Blue Jackets, hosszabbítás után 4-3-ra alulmaradt a vendég Nashville Predatorsszal szemben.

Spencer Knight 25 lövést védett, segítségével a Florida ráadást követően kerekedett 5-4-re a Dallas Stars fölé. A Panthers játékosa – aki április 19-én volt 20 éves – negyedik meccsén negyedszer nyert, így ő lett a liga legfiatalabb kapusa, aki négy győzelemmel kezdte a karrierjét.

Anze Kopitar góllal és gólpasszal járult hozzá a Los Angeles Kings 3-2-es sikeréhez az Arizona Coyotes ellen. A szlovén klasszis már 999 pontnál jár NHL-karrierje során, és mindössze egy választja el attól, hogy negyedik Kings-játékosként elérje az ezres ponthatárt.

Eredmények:

New Jersey Devils-Boston Bruins 0-3

Buffalo Sabres-New York Islanders 4-2

Carolina Hurricanes-Chicago Blackhawks 5-2

Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 3-4 – hosszabbítás után

Florida Panthers-Dallas Stars 5-4 – hosszabbítás után

Montreal Canadiens-Toronto Maple Leafs 3-2 – hosszabbítás után

New York Rangers-Washington Capitals 3-6

Ottawa Senators-Winnipeg Jets 2-1

Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 7-2

Minnesota Wild-Vegas Golden Knights 6-5

St. Louis Blues-Anaheim Ducks 3-1

Arizona Coyotes-Los Angeles Kings 2-3

Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 3-5

San Jose Sharks-Colorado Avalanche 4-5 – hosszabbítás után

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában